Сензациите в пресата: Дан Петреску няма да поема Лудогорец, шампионите не искат Алмейда

Сензациите в пресата: Дан Петреску няма да поема Лудогорец, шампионите не искат Алмейда

Novsport

19-12-2020, 09:59

Сензациите в пресата днес, събота, 19 декември 2020 година:

„Мач Телеграф“: Дан Петреску няма да поема Лудогорец

Дан Петреску не е бил сред обсъжданите имена за нов треньор на Лудогорец. Както е известно, наскоро бившият наставник на ЧФР Клуж дори заяви, че е готов да поеме "Орлите", ако те му отправят оферта. Такава обаче няма да има, така че румънецът спокойно може да се оглежда за други варианти за продължаване на кариерата си. Името на Петреску се свързва с куп клубове от цяла Европа, сред които Шефилд Уензди, Селтик, Нант, Боависта, а последен кандидат за подписа му е Университатя (Крайова). Смята се, че именно последният клуб е с най-големи шансове да подпише с легендата на румънския футбол. Начело на Лудогорец пък за момента остава Станислав Генчев и от клуба още не са казали нищо за неговото бъдеще. Не е ясно дали той ще продължи да води отбора след Нова година или ще бъде сменен. Това е и причината все по-често да се появяват спекулации с различни имена за негов заместник. Самият наставник призна, че е говорил с шефовете и ще знае какво се случва след утрешния мач с Ботев (Пловдив). Генчев смени Павел Върба през октомври. Той записа 6 поредни победи в първенството, преди Арда да спре серията му с 2:2. В Европа обаче имаше негативна поредица от 5 поредни загуби и последно място в група "J".

„Тема спорт“: Светльо Петров напуска Добруджа заради БФС

Светослав Петров напуска Добруджа заради предложение за работа от БФС, разбра "Тема Спорт". Както е известно, доскорошният треньор и главен мениджър на добричлии съобщи след последния мач, че си тръгва заради разминаване с ръководството. Причината обаче е съвсем различна. Петров е получил оферта от централата да поеме една от националните гарнитури, разбра "Тема Спорт". Наскоро той заяви, че повече няма да води Добруджа при това ръководство. Като причини за решението си посочи множество неизпълнени ангажименти от страна на УС на клуба, както и липсата на комуникация с членовете му. При младия специалист новакът във Втора лига не се представи никак убедително. Добруджа ще зимува 11-и с 16 точки от 4 победи и 4 равенства, при цели 7 загуби. Наскоро Петров е имал среща с ръководството на жълто-зелените. "Аз повече не мога да си върша работата при положение, че се говорят едни неща, а после не се случват. Каквото имах да кажа, съм го казал. Мисля, че всички разбраха колко е сериозно положението в момента. Искрено се надявам, че нещата ще се променят. По Коледа стават чудеса. Какво ще се случи след Нова година, не мога да кажа", сподели за Радио "Добруджа" Светослав Петров след срещата.

„Мач Телеграф“: Лудогорец не иска Диниш Алмейда

Лудогорец на този етап не иска да привлича Диниш Алмейда в редиците си. „Мач Телеграф“ научи, че след като португалецът е бил предложен на „орлите“, техни представители са го гледали в няколко мача на живо, за да анализират обстойно играта му. След това подробно скаутване решението на шампионите било, че Диниш не трябва на клуба. Възможно е обаче това мнение да се промени през януари, когато най-вероятно Лудогорец ще има нов треньор, а той може и да поиска Алмейда. Реално португалецът е сред най-добрите защитници в Първа лига, а в Разград няма централен бранител, който да се представя по-силно от него през сезона.

„Тема спорт“: Локо Пд привлича трима чужденци

Локомотив Пловдив усилено работи по зимната селекция. Спортно-техническият директор на смърфовете Георги Иванов-Гонзо е набелязал трима чуждестранни футболисти. Гонзо и клубният собственик Христо Крушарски, заедно със старши треньора Александър Тунчев, са преценили, че в момента у нас няма играчи, които могат да свършат работа на тима. Затова черно-белите са се насочили към външния пазар. Пловдивчани вече се разделиха с Пулиезе, а Милош Петрович премина в гръцкия Ксанти. Анте Аралица пък бе изгонен от собственика Крушарски. Това намали още повече групата на смърфовете, което не е по вкуса на Тунчев и щаба му, тъй като намалява сериозно опциите. Затова той и Гонзо са настояли за поне 3-4 нови попълнения. До дни пък Христо Крушарски заминава по бизнес дела в Аржентина. Възможно е там да му бъдат предложени футболисти. При такова посещение той договори Лукас Масоеро преди време.

Източник: Novsport

Последни новини