Сензациите в пресата: Дерменджиев вика халф от ЦСКА 1948

Сензациите в пресата: Дерменджиев вика халф от ЦСКА 1948

Novsport

02-11-2020, 07:48

Сензациите в пресата за днешния ден:

"Тема Спорт": Белия дава почивка на Солака за Купата

Старши треньорът на Арда Николай Киров-Белия ще даде почивка за купата на централния защитник Ребин Сулака.

В сряда кърджалийци гостуват на Спартак Варна в 1/16-финал. Соколите изхвърлиха преди това Локо София. Той е почувствал болка още на загрявката преди мача с Арда, но изкара до полувремето, когато бе заменен от Милен Стоев. Прегледът вчера е показал, че положението не е сериозно, но въпреки това Киров ще запази шведа с иракски корени. 

"Мач Телеграф": Викат Серкан Юсеин в националния отбор

Халфът на ЦСКА 1948 Серкан Юсеин може да бъде повикан в националния тим за контролата с Гибралтар, както и за срещите от турнира Лига на нациите с Финландия и Ейре.

Селекционерът Георги Дерменджиев има сериозни проблеми в средата на терена, тъй като Георги Костадинов е контузен, а Янис Карабельов е под карантина.

Така треньорът ни остава само с Кристиян Малинов и Александър Цветков. Серкан играе много силно от началото на сезона и до момента е бил титуляр във всички 11 срещи на ЦСКА 1948. Освен 24-годишният Юсеин, Дерменджиев гледа и друг халф в добра форма - Васил Панайотов от Черно море.

Списъкът на националния тим ще бъде публикуван днес, като той пак ще е по-голям и в него ще има някои изненади.

С Гибралтар играем на 11 ноември, с Финландия на 15 ноември, а с Ейре - на 18 ноември. Очаква се в тима да се завърнат Галин Иванов от ЦСКА 1948, Спас Делев от Арда и капитанът Петър Занев от ЦСКА.

"Мач Телеграф": От Етър: Няма запитване за Боруков

Треньорът на Етър Петков Петков говори за „Мач Телеграф“ преди днешното тежко гостуване на отбора му срещу Ботев (Вр).

„Чака ни тежък мач. Ботев (Вр) са стабилен отбор - победиха Лудогорец, взеха точка на „Герена“. Ние обаче също показахме добри игри срещу силни отбори. В доста мачове шанс не ни достигна да вземем точка или три, в други случаи ни попречиха съдиите. Надявам се този път късметът да ни се усмихне на нас, въпреки че във Враца трудно се играе. На нас ни трябват точки и ще атакуваме“, заяви Петко Петков.

За днешния двубой той няма да може да използва трайно контузените Никола Колев, Николас Фемия и Пако Пуертас. Почти сигурно отпада и Божидар Кацаров, който има проблеми още от гостуването на Ботев (Пд) в Коматево.

Петко Петков коментира пред нас и бъдещето на най-добрия и конвертируем футболист на отбора в момента Преслав Боруков.

„За момента официално запитване за него няма. Неофициално също не ми е известно. Той си има договор с нас и не виждам какво има да коментираме. Договорът му изтича следващото лято. Който иска да го вземе ще трябва да си плати. Ако има оферта, която задоволява него, как-то и Етър, няма проблем да го продадем. Както ви казах обаче до момента няма и запитване,така че за мен всичко отива в графата „спекулации“ - завърши по темата Петко Петков.

Източник: Novsport

Последни новини