Сензациите в пресата: Изгонен от Ботев отива в ЦСКА 1948, вдигат Гущеров за Берое

Сензациите в пресата: Изгонен от Ботев отива в ЦСКА 1948, вдигат Гущеров за Берое

Novsport

10-08-2020, 10:03

Сензациите в пресата днес, понеделник, 10 август 2020 година:

„Меридиан мач“: Изгонен от Ботев отива в ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 е много близо до привличането на Лазар Марин, който напусна наскоро Ботев (Пд), твърди Спортал. Любопитно е, че през сезон 2016/2017 година бранителят беше част от селекцията на ЦСКА. Тогава Марин записа един мач за тима от стадион „Българска армия“ и 13 за дубъла, с какъвто по онова време разполагаше клубът на Гриша Ганчев. Сега бившият младежки национал ще трябва да подсили състава на Красимир Балъков, в който ще влезе в конкуренция с ветерана Димо Атанасов. В последно време слухове пращаха бека в Левски и Славия.

„Тема спорт“: Монтана взима нападател

Монтана ще направи всичко възможно да се подсили с нападател в най-скоро време. Старши треньорът Никола Спасов се надява да бъде привлечен футболист тип таран. Както е известно, Атанас Илиев подписа с Ботев Пд и на "Огоста" останах без типичен централен нападател. Клубът умува върху три варианта с български играчи. Монтана искаше Стефан Христов от Дунав, но той избра Царско село.

„Меридиан мач“: Пандемията може да забави трансфера на Карабельов

Капитанът на Славия Янис Карабельов е спазарен за трансфер в руски клуб, но сложната ситуация с коронавируса по света може да забави трансфера. Причината е ясна - Русия е затворила границата си за българи и самият футболист много трудно може да отиде в най-голямата страна в света. Иначе е ясно, че поне преговорите могат да текат по телефона, а и договорът да бъде подписан онлайн. В същото време мениджърът Мирчо Димитров, който е много навътре в пазара в бившите съветски републики, призна че е предложил над 10 българи на руски отбори, но до момента не е получил отговор за някой от тях. 

„Тема спорт“: Мълчание в Разград след резила

Пълно мълчание се възцари в Лудогорец след срамната загуба от Ботев във Враца с 1:3. Единственият, който говори, и то по задължение, пред телевизията, бе старши треньорът Павел Върба. Оттам насетне никой не каза и дума - нито играч, нито ръководител. От Лудогорец дори не коментираха и жребия за Шампионската лига. На сайта на орлите се появи единствено информация, че съперник им в първия квалификационен кръг ще е Будучност Подгорица. Напрежението в Разград определено е доста сериозно. Като то се усещаше и от казаното от Върба. Двамата карантинирани с коронавирус играчи Клаудиу Кешеру и Жоржиньо се очаква да се върнат на терена за гостуването на Черно море на 22 август (неделя). Павел Върба пък продължава да очаква две нови попълнения - нападател и крило, но засега те все така продължават да не идват.

„Меридиан мач“: Вдигат Гущеров за гостуването на Берое

Лекарският щаб на ЦСКА 1948 прави всичко възможно, за да вдигне на крака голмайстора на тима в последните два сезона Андон Гущеров за мача с Берое. Както вече „Меридиан Мач“ написа, роденият в Петрич стрелец не успя да се възстанови на време за дербито с ЦСКА, което завърши 2:2. Тогава атаката водеше легендата Мартин Камбуров, след което бе заменен от 21-годишния Марио Топузов. Гущеров, който е и капитан на ЦСКА 1948, отбеляза 46 гола в последните два сезона. В тях „червените“ бяха част от Втора лига.

Източник: Novsport

Последни новини