Сензациите в пресата: Кери с контузия в коляното, с Матей висят за Ботев Пд

Сензациите в пресата: Кери с контузия в коляното, с Матей висят за Ботев Пд

Novsport

09-08-2020, 09:07

Сензациите в родната преса на 9 август, неделя, 2020 година:

Меридиан мач: Клапан се разбра за разтрогване с Локо Пд

Халфът Миховил Клапан най-вероятно в понеделник ще разтрогне официално договора си с Локомотив (Пд). Хърватинът, който се присъедини към „смърфовете" през зимната пауза, е нежелан на „Лаута" и клубът опитва да се раздели с него от една-две седмици. Онзи ден Клапан е посетил нотариус, който да му съдейства за раздялата с клуба. Акинсола Акиниеми, който също е нежелан в Локо, все още не може да се разбере за разтрогване. Иначе и Клапан, и Акиниеми не тренират с основната група на Бруно Акрапович.

Междувременно швейцарецът Валентино Полиезе, който беше повален от COVID-19, вече е преборил вируса и тренира с тима, но не се очаква да попадне в групата за дербито.

Тема Спорт: Кери с контузия в коляното, с Матей висят за Ботев Пд

Крилото на ЦСКА Греъм Кери е с контузия в коляното, разбра "Тема Спорт". Той е получил травмата на последната тренировка преди първия мач от сезона срещу ЦСКА 1948 (2:2). 31-годишният ирландец бе гласен за титуляр от Стамен Белчев, но плановете на треньора са били внезапно променени. Вместо Кери като флангови нападател срещу новака в елита бе използван левият бек Брадли Мазику.

Лошата новина за щаба е, че Греъм виси и за сблъсъка с Ботев Пловдив. Двубоят от втория кръг на елита е р неделя, 16 август, от 20:00 часа на „Българска армия“.

Срещу ЦСКА 1948 в групата не бе и едно от новите попълнения - Жул Кейта. Дебют пък направиха централният защитник Юрген Матей и халфовете Санкаре и Юга. И тримата обаче не довършиха мача. Матей напусна с разбита глава в края на първата част и също виси за двубоя с Ботев. Днес той ще мине прегледи, има съмнения, че е с комоцио.

Пред трансфер пък е левият краен бранител Ангел Лясков. Той е желан от словенския Олимпия Любляна.

Източник: Novsport

Последни новини