Сензациите в пресата: Красимир Чомаков се завърна на "Армията"

Сензациите в пресата: Красимир Чомаков се завърна на

Novsport

18-07-2020, 08:24

 Най-интересните заглавия в спортния печат днес:

Тема Спорт: Красимир Чомаков се завърна на "Армията"

Красимир Чомаков се завърна в ЦСКА точно 20 години след като беше продаден в италианския Равена. Бившият опорен халф стана помощник в щаба на Стамен Белчев. През последните 2 десетилетия Чомаков живееше на Ботуша, като игра за редица местни отбори. Той беше част от ЦСКА от 1997 до 2000 година, като беше привлечен от Марица Пловдив. Има 14 мача и 5 гола за националния отбор. 

Треньорският екип на армейците е почти изцяло обновен. Асистент става и Владислав Януш, който работеше с Белчев в Арда. С вратарите пък вече ще работи Ивайло Иванов, който досега беше в школата. Ивайло Петров-Пифа напуска, тъй като ДЮШ беше назначен друг треньор на вратарите - Илия Иванов от Ботев Пд. В щаба на Белчев ще е и Даниел Моралес, който през миналия сезон стана шампион с юношите на ЦСКА до 19 години. Добри Митов и Ивайло Станев пък се завръщат като треньори в академията. За армейците ще работи и анализатор - Христиан Христов. 

На практика единственото "старо" име в щаба е на кондиционния треньор Кирил Динев. Той показа отлични резултати през първия сезон, в който се грижеше самостоятелно за физическата форма на играчите. 

Тема Спорт: Трима нови в Локо ГО

Локомотив ГО се подсили с три попълнения за новия сезон във Втора лига. Железничарите взеха двама футболисти от Нефтохимик. Това са защитниците Пламен Тенев и Атанас Ташолов. Те договориха и крилото Иван Винков от Ботев Гълъбово. Той е юноша на Берое. После преминава през академиите на Нефотихмик и Славия. За белите записва само един мача за първия тим в периода 2010/12. После подписва с Ботев Гълъбово, като играе и за Верея. Бивш юношески национал до 17 години. 

Вчера се появи информация, че Винков е бил пред проби в Берое, но е избрал сигурното - договор с Локо ГО. Железничарите се разделиха по време на извънредното положение в страната с доста играчи, като в момента ще градят нов отбор.

Източник: Novsport

Последни новини