Сензациите в пресата: Кубрат взима три пъти по-малко от Джошуа

Сензациите в пресата: Кубрат взима три пъти по-малко от Джошуа

Novsport

10-12-2020, 09:29

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 10 декември 2020 година:

„Мач Телеграф“: ЦСКА може да изравни победите от първия полуфинал

ЦСКА със сигурност ще направи всичко възможно най-после да вкара гол и да спечели в груповата фаза на Лига Европа. Както „червените“, така и Рома няма да променят крайното си класиране както и да завърши този мач. За тима на Бруно Акрапович обаче авторитетът, престижът, парите от трите точки и коефициентът са достатъчно голям стимул. Остава и надеждата за подценяване от страна на „вълците“ и повече резервни играчи. Ако ЦСКА все пак постигне целта си, ще запише пета победа в турнирите от началото на сезона. С това „червените“ ще изравнят едно постижение от 1966/67, когато написват една от най-славните си страници в Европа достигайки до полуфинал за КЕШ. По пътя до него те стигат до 5 успеха, които са срещу Слиема от Малта - 2, както и по веднъж срещу гръцкия Олимпиакос -3:1, полския Гурник с 4:0 и северноирландския Линфийлд с 1:0. Едва на полуфинала ЦСКА е спрян от Интер след две ремита 1:1 и минимално поражение с 0:1 на третия мач в Болоня. Засега обаче връх в историята на ЦСКА си остават шестте победи през сезон 2005/06. При това всички със сухи мрежи. „Червените“ тогава победиха два пъти Тирана с по 2:0, Леверкузен също два пъти, но с по 1:0, Ливърпул като гост с 1:0, а в груповата фаза за Купата на УЕФА и норвежкия Викинг с 2:0. Този сезон ще остане номер 1, каквото и да се случи срещу Рома днес.

„Тема спорт“: Зингаревич идва на нови преговори

Руският бизнесмен Антон Зингаревич, който проявява сериозен интерес към придобиването на контролния пакет акции на Ботев Пд, ще пристигне на нови преговори. Това обяви Илиян Филипов -шефът на фирма ПИМК, която е с основен дял в ДЗЗД "Колежа" и ще строи стадион "Христо Ботев". "Имахме две срещи с евентуалния нов собственик Антон Зингаревич, на които стана ясна концепцията, която има той. Ние я одобряваме, тя е доста добра. Все още има неща за доуточняване - каква част от финансирането ще осигурява той и какво очаква от бизнеса в Пловдив. Предстоят още разговори", заяви Филипов пред dsport и посочи, че капацитетът на "Колежа" ще бъде 18 500 седящи места, както и че съоръжението ще бъде завършено предсрочно. "Все още нямаме яснота тези 25 милиона лева, които са отпуснати от държавата, докъде ще стигнат. Със сигурност ще има пари, които ще изработим и после ще видим как ще бъдат префинансирани към нас. Най-вероятно сумата ще е над 25 милиона, за да може да имаме работещ стадион на 100 процента. Срокът от 2 години за завършване стартира, ще го направим и за по-кратко време", допълни той.

„Труд“: Кубрат взима три пъти по-малко от Джошуа

Кубрат Пулев ще получи три пъти по-малко пари от Антъни Джошуа за участието си в мача за световните титли в тежката категория на профи бокса в събота. Претендентът ще прибере поне 3 милиона паунда, докато шампионът има сигурни 9 млн. Очаква се обаче възнагражденията им да се увеличат впоследствие от приходите от платени гледания. Промоутърът Еди Хърн се надява постъпленията да са по-големи от обичайното, тъй като на самия мач ще има само 1000 зрители, а и пандемията разреди спортния календар. А Кубрат Пулев отново обясни несполучливата си шега по адрес на британеца, която бе схваната от мнозина като расистка обида. „Казах, че имал по-добър тен от мен и това е истина – заяви българинът. - Ние ходим на море, за да станем черни, на мен ми харесва да съм черен. С треньора се шегувам, че ще изгоря толкова, че ще стана по-черен от него. Просто исках да кажа, че с нищо не ме превъзхожда, че не е по-добър от мен. Беше добронамерена шега, не съм имал намерение да обидя никого. Разбирам, че някои хора имат комплекси и се обиждат, но аз съм просто честен. Пък и не мисля, че това е най-важното нещо, за което трябва да говорим сега.“ На мача все пак ще има български журналисти, след като ММС и МвнР се обърнаха за съдействие към британското спортно министерство и Международната асоциация на спортните журналисти. „Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор - заяви спортният министър Красен Кралев. - Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб.“

Източник: Novsport

Последни новини