Сензациите в пресата: Левски взима 240 бона от новия спонсор, предложили Робърта на турския Гьозтепе

Сензациите в пресата: Левски взима 240 бона от новия спонсор, предложили Робърта на турския Гьозтепе

Novsport

10-07-2020, 09:24

Сензациите в родната преса на 10 юли, петък, 2020 година:

Меридиан мач: Левски взима 240 бона от новия спонсор

Левски няма да вземе милиони от новия си спонсор - онлайн букмейкър, каквито слухове тръгнаха. Източници от „Герена" разкриха, че контрактът между двете страни е краткосрочен, а „сините" ще вземат около 240 000 лева от него.

Днес клубът ще разкрие повече подробности по сделката на специална пресконференция, в която участие ще вземе изпълнител ният директор на „сините" Павел Колев.

Тема Спорт: Предложили Робърта на турския Гьозтепе

Нападателят на Левски Найджъл Роберта е бил предложен на турския Гьозтепе, пише topsport.bg. Самият стрелец обяви в началото на седмицата, че е готов да направи следващата стъпка в кариерата си. За да стане факт това, на "Георги Аспарухов" трябва да пристигне оферта, коята да удовлетворява както сините, така и самия футболист. Нидерландецът е най-конвертируемият играч на столичани. В 19 шампионатни мача е вкарал 11 гола.

Наскоро се появиха информации, че е гледан дори от гранда Галатасарай. Медиите в Турция са категорични, че Найджъл си заслужава инвестицията.

Надежите на шефовете на Левски са, че с продажба на футболисти ще бъдат изчистени част от най-належащите дългове в клуба.

В същото време ръководството на Гьозтепе държи да привлече нов нападател за следващия сезон. За да има Роберта в редиците си, 8-ият в турския елит ще трябва да плати най-малко 1 милион евро накуп.

Тема Спорт: От Берое признаха за преговори с Цонев

От Берое признаха пред "Тема Спорт", че са водили преговори с офанзивния халф Борислав Цонев за негово завръщане. Това обаче се е случило през зимата. Хърватският клуб на играча Интер Запрешич имаше финансови проблеми и Цонев можеше да разтрогне. Той обаче е предпочел да остане и е отклонил предложението на Берое. В момента заралии твърдят, че не проявяват интерес към халфа. Те допълниха, че Цонев има договор за още една година с Интер, въпреки че тимът вече изпадна от елита. Полузащитникът записа 23 мача и 4 гола, а до края на шампионата остават 3 кръга. Любопитно е да се отбележи, че в началото на пролетния дял начело на Интер беше Желко Петрович, стартирал сезона като старши треньор на Ботев Пловдив. Той обаче се провали и в Коматево, и в Хърватия. Цонев игра за Берое от 2016-а до 2019 година.

Тема Спорт: Задават се промени в управата на Ботев Пд

Промени в управата на Ботев Пловдив се задават в най-близко бъдеще. Както е известно, Ангел Палийски обяви, че подава оставка, а президентът Георги Самуилов намекна, че може да напусне. Според запознати строителен предприемач ще влезе в Борда на директорите. Той трябва да замени Палийски и да помага финансово на Самуилов. Твърди се, че това е Илиян Филипов чиято фирма предложи най-ниска оферта за довършване строежа на стадион "Христо Ботев". Тя е за 39 милиона лева. Както е известно, държавата отпусна 25 милиона, като остатъка - 14, ще се поемат от клуба, като предстои да се уточни формата. Възможно е това да стане и

чрез Филипов.

Наскоро прокуристът Асен Караславов обяви, че ще има промяна в бюджета в посока неговото увеличаване. Ще бъдат отделени и средства за по-сериозна селекция, като в тима почти сигурно ще се върне вратарят Даниел Кайзаер. Очакват се още три попълнения, както и евентуална продажба на Тодор Неделев в Трабзонспор, който от Ботев признаха, че вече е изпратил конкретна оферта, която според запознати е за 1 милион лева.

Днес ще стане ясно дали все пак е възможно някой от многото контузени при канарчетата може да вземе участие във финала за седмото място с Черно море утре (20:00 часа) на "Тича".

Източник: Novsport

Последни новини