Сензациите в пресата: Левски изпараща най-слабата си година на "Герена"

Сензациите в пресата: Левски изпараща най-слабата си година на

Novsport

06-11-2020, 10:10

Най-интересните заглавия от родната спортна преса днес, 6-ти ноември:

Тема Спорт: Левски изпраща най-слабата си година на "Герена"

2020-а година е една от най-странните в историята на човечеството. Тя бе доста странна и за българския Левски, който я започна с шампионски амбиции, а я завършва с борба за оцеляване. В същото време отборът реди и слаби резултати, които го пратиха в долната половина на таблицата, опасно близо до зоната на изпадащите.Столичани отдавна счупиха антирекорда си по домакински поражения на "Герена" за една година. Преди това "постижението" бе от 1985-а, която също минава за една от най-черните в историята на клуба - тогава отборът е разформирован и прекръстен на Витоша, а загубите у дома - 5.

Погледнато по сезони, изминалият 2019/20 е най-черен откъм статистика на "Георги Аспарухов" в първенството. В него пораженията бяха 5, като 4 от тях последователни. Негативната поредица продължи и през настоящата кампания, която бе започната с нови 2 загуби на "Герена" - 0:2 от Берое и 0:1 от Царско село. Последните 2 домакинства също бяха разочароващи - 0:0 срещу Ботев (Враца) и 1:2 от Черно море...За лошото представяне на клуба могат да се извадят хиляди оправдания, но те едва ли топлят привържениците на "сините".

Фактите говорят, че тимът изпраща годината, в която постигна най-слабите резултати на своя стадион "Георги Аспарухов". Именно неубедителните игри като домакин спряха "сините" за квота за евротурнирите миналия сезон и пратиха отбора в дъното на класирането през този. Левскарите обичат да казват, че 7 е добро число, но не и този път, защото точно толкова са загубите на тима на "Герена" през 2020 до момента. И те могат да набъбнат, тъй като на този стадион до средата на декември трябва да гостуват още Локомотив (Пловдив) и Арда - тимове от топ 6 на класирането. Тоест загубите могат да станат 9... Но и 7 си е сериозна бройка.От резултатите е видно, че отборите вече не се плашат да гостуват в "долината на глинените гърнета". А рекордите, които Левски постигаше на "Георги Аспарухов", явно са останали далеч в историята.

Тема Спорт: Футболист на ЦСКА ще се лекува при сръбска лечителка

Бразилският футболист на ЦСКА Жеферсон се е оставил в ръцете на добилата у нас популярност сръбската лечителка Мариана. Той има травма в адукторите, заради която пропусна снощното гостуване на Йънг Бойс в Лига Европа. 

Жеферсон, който този сезон е използван като дефанзивен халф, със сигурност ще пропусне предстоящия мач с Монтана, но на "Армията" се надяват той да е готов за дерлито с Левски на 21 ноември.

Източник: Novsport

Последни новини