Сензациите в пресата: Левски продължава да се бори за Преслав Боруков

Сензациите в пресата: Левски продължава да се бори за Преслав Боруков

Novsport

18-01-2021, 09:30

Най-интересните заглавия в родния спортен печат днес, 18-ти януари.

Тема Спорт: Левски продължава да се бори за Преслав Боруков

Левски действа доста усилено по привличането на нов централен нападател и това намерение е въпреки факта, че Найджъл Робърта все още е играч на "сините". Клубът от "Герена" иска да намери трайно решение на този въпрос, дори и новият таран да "захапе" от следващия сезон.

След като се появи информация, че "сините" са решили словак да замени Робърта, сега юношата на Левски Преслав Боруков е водещ вариант пред ръководството.

През уикенда той не игра за Етър поради "нечиста глава", по думите на треньора му Томаш. В момента "сините" имат свежи пари от спонсори и от продадени играчи и могат да си позволят да платят откупната клауза на Етър в размер на 60 хиляди евро.

Тема Спорт: Ивайло Петков няма да е директор в Ботев (Пд)

Ботев (Пловдив) почти сигурно отново ще остане без спортен директор. Очакваше се, че това ще е бившият национал Ивайло Петков, но засега индикациите около новия собственик Антон Зингаревич са, че постът ще остане вакантен, както бе досега.За последно спортен директор на Ботев бе Адалберт Зафиров, който заемаше длъжността при черногорския наставник Желко Петрович.

Засега Петков остава извън спортно-оперативните неща в Ботев. Той само е съдействал около идването на Зингаревич и новия треньор Азрудин Валентич.

На този етап обаче няма никакви индикации Ботев да има спортен шеф. Все пак на 20 януари (сряда) има Акционерно събрание, на което ще бъде избран нов борд на директорите. След това ще бъде представен и испанецът Даниел Серемидо, който ще е изпълнителен директор. За спортната част се очертава да отговаря Асен Караславов. Двамата ще движат спортно-оперативните неща в клуба.

Мач Телеграф: Сулака се присъединява към Левски във вторник

Левски подписа до лятото с Ребин Сулака, но той все още не е направил и една тренировка с новите си съотборници. Защитникът пътува до Дубай през миналата седмица, където националите на Ирак направиха 0:0 с домакините си от ОЕК, а той бе титуляр в срещата. 

От Емирствата играчът е пътувал до Швеция, където трябвало да уреди лични дела. Така по програма той трябва да се присъедини към "сините" утре.

В Умаг от няколко дни вече е Звонимир Микулич, който първи подписа договор с тима.

Източник: Novsport

Последни новини