Сензациите в пресата: Локо (Пловдив) предлага нов договор на Тунчев

Сензациите в пресата: Локо (Пловдив) предлага нов договор на Тунчев

Novsport

19-04-2021, 08:50

Всички най-интересни заглавия в родния спортен печат:

Меридиан Мач: Арда вдига Делев до финала с ЦСКА

От Арда ще направят всичко възможно, за да може Спас Делев да бъде на линия поне за един мач преди финала с ЦСКА. Историческата битка с "червените" за Купата на България ще е на 19-ти май. Делев бе заменен принудително в края на реванша със Славия. Той е минал през серия от прегледи, които са установили, че има проблем с менискус и ще му трябват поне две седмици, за да се възстанови напълно. Делев пропусна двубоя с Берое, спечелен с 1:0, а със сигурност Николай Киров няма да рискува здравето му и в оставащите два мача до края на сезона с Етър у дома и Царско село. 

Вчера се появина информации, че Делев може да пропусне финала с ЦСКА, но от Кърджали не са отписали звездата си, която вече минава през специални процедури. Очаква се до 10 дни на линия да бъде и Иван Коконов, а постепенно на разположение на Николай Киров ще бъдат и останалите контузени играчи. Нещата за предстоящото домакинство на Етър обаче остават сложни. Причината за това е, че аут за битката с "виолетовите" ще бъде Деян Лозев. Защитникът, който се завърна в Кърджали от "Герена" е натрупал 9 жълти картона. Пет от тях са в мачовете от първенството, а останалите четири - в турнира за Купата.

Тема Спорт: Локо (Пловдив) дава нов договор на Александър Тунчев

Ръководството на Локомотив (Пловдив) ще предложи нов договор на старпи-треньора Александър Тунчев, разбра "Тема Спорт". Младият наставник пое черно-белите през ноември миналата година, след като Бруно Акрапович напусна в посока ЦСКА. Настоящият контракт на Тунчев като старши е до лятото. Сонбственикът Христо Крушарски обаче е силно впечатлен от работата на бившия национал и ще му предложи нов договор. Два кръга преди края на редовния сезон Локо е на второто място. Въпреки че отпадна на четвъртфиналите за Купата от Лудогорец, тимът ще преследва участие в евротурнирите и медали от шампионата. 

Преди година заради предстоящия финал за купата с ЦСКА, която впоследствие отборът спечели, Локо остана едва пети в шампионата, като взе само 3 точки в плейофите. "Моят договор не е проблем. Може и до лятото да е, но пак казвам, не е най-важното", лаконичен бе Тунчев. Според запознати младият наставник ще получи и подобрение в условията по новия контракт, но те ще са минимални. Крушарски е преценил, че от финансова гледна точка е по-добре да задържи Тунчев, отколкото да търси друг треньор. През есента бившият защитник на Лестър ще се сдобие с УЕФА Про Лиценз. 

Меридиан Мач: Славия търси заместник на Макрилос

Треньорският щаб на Славия е изправен пред сериозно предизвикателство преди утрешни мач с Ботев (Враца). Те търсят най-добрия начин, по който да заменят безспорния лидер на отбора тази пролет Питър Макрилос. Австралиецът с гръцки корени получи пети жълт картон в Коматево и ще бъде наказан. В отсъствието на Дарко Тасевски няма да е изненада, ако Загорчич пребегне до поредния голям талант на "бялата" школа Мартин Сораков. Той може да играе и на фланга, но при необходимост и в халфовата линия. Опция е оформянето и на двойка в атака между Ивайло Димитров и Димитър Рангелов, като Косъма бъде изтеглен в по-задни позиции.

Източник: Novsport

Последни новини