Сензациите в пресата: Лудогорец близо до трансфера на Текпетей, ЦСКА се чуди кой да прати на жребия

Сензациите в пресата: Лудогорец близо до трансфера на Текпетей, ЦСКА се чуди кой да прати на жребия

Novsport

25-07-2020, 09:07

Сензациите в родната преса на 25 юли, събота, 2020 година:

Тема Спорт: Левски със секретна контрола тази сутрин

Левски ще проведе днес секретна контрола. Тя ще се проведе на едно от тренировъчните игрища на "Герена". Съперник в проверката ще бъдат юношите старша възраст. "Представителният отбор ще проведе учебна игра с юношеската формация на клуба до 19 години като част от подготовката си за новия сезон. Тя ще започне в 10:30 часа и ще се играе на Терен 2 на стадион "VIVACOM Arena Георги Аспарухов". Срещата ще бъде закрита за представители на медиите и привържениците", обявиха от клуба.

Проверката ще е отличен шанс за треньора Георги Тодоров да види в игра и юношите. Той ще бъде принуден да вземе доста от тях в първия тим.

До момента сините са обявили една контрола. Тя ще се състои на 1 август срещу Витоша Бистрица. От гръцкия Атромитос пък се похвалиха, че ще срещнат сините на 28 юли, вторник, от 20:00 часа на "Герена".

Тема Спорт: Стамен ограничи медийните изяви

Стамен Белчев е забранил медийните изяви в ЦСКА до второ нареждане. Той е въвел мярката с края на изминалия сезон. Малки изключения все пак имаше. Валентин Антов получи награда за най-добър играч на последния кръг и даде пресконференция по този повод. Трима от новите - Матей, Юга и Санкаре, пък са дали накуп интервюта още преди 2 седмици за предаването "Код Спорт" no ТВ+. Това със Санкаре вече беше излъчено.

Самият Белчев е отклонил редица покани за персонални интервюта, а помощниците му също нямат право да говорят. Най-голям е интересът към завърналия се от Италия Красимир Чомаков, който изненадващо стана част от щаба на Белчев. Отделно Стамен е отказал да се снимат и кадри от тренировките, дори от клубната телевизия. 51-годишният специалист е предпочел отборът да работи на спокойствие до началото на сезона.

ЦСКА ще има още една контрола освен днешната с Пирин. Съперник ще е новакът в елита Монтана, отново на "Армията". Датата ще бъде определена на база програмата за първенството, като ще е точно 7 дни преди първия кръг.

Тема Спорт: Павел Върба притеснен за офанзивните попълнения

Чешкият наставник на Лудогорец Павел Върба е притеснен относно офанзивните попълнения, които трябваше да подсилят тима. След края на шампионата треньорът обяви, че чака двама нападатели. Засега обаче няма развитие по темата. Алекс Сантана номинално е вътрешен полузащитник. Върба се надява да засили конкуренцията в предни позиции. Както е известно, Марселиньо напусна, както и преди това Джоди Лукоки. Очаква се и продажба на Якуб Швиерчок.

Върба и селекционното звено на орлите са набелязали двама конкретни футболисти в предни позиции, но засега няма постигната договорка.

Меридиан мач: В ЦСКА се колебаят кой да пратят на жребия

От ЦСКА все още обмислят кого да пратят за свой представител на жребия за Лига Европа, който трябва да се състои на 10 август в Нион. По традиция на такива събития „червените" пращат почетния президент на клуба Димитър Пенев заради леката му ръка и късмета, който носи на отбора. Той ще е важен особено сега, когато елиминациите ще се осъществяват само в един мач, като ще има огромно значение дали отборът е домакин или гост.

В момента ситуацията е малко по-различна, тъй като заради противоепидемиологичните мерки вероятно всеки участник в турнира ще има право само на един представител в Швейцария. При това положение не е изключено ЦСКА да излъчи за свой представител Кристиано Джарета, ако остане в клуба, или Пламен Марков.

Меридиан мач: Преговорите за Текпетей вървят към хепиенд

Лудогорец може би ще успее да привлече ганайското крило Бърнард Текпетей другата седмица. Както е известно, в момента шефовете на "орлите" преговарят с Шалке 04, който държи правата му, както и с Фортуна (Дюселдорф), където той е под наем до лятото на 2021 година. Ясно е, че "кралскосините" нямат нищо против да пратят 22-годишния футболист в Разград, но преди това от Лудогорец трябва да се разберат и с Фортуна.

Към момента ситуацията е следната - "орлите" плащат на Дюселдорф някаква компенсация, след това на Шалке 04 за наем, и в крайна сметка играчът ще пристигне в България.

Успоредно с това вървят и преговорите с други офанзивни футболисти.

Източник: Novsport

Последни новини