Сензациите в пресата: Малинов по-близо до изхода, Старокин ще има нова роля в неделя

Сензациите в пресата: Малинов по-близо до изхода, Старокин ще има нова роля в неделя

Novsport

17-08-2020, 10:17

Сензациите в родната преса на 17 август, понеделник, 2020 година:

Тема спорт: Старокин ще има нова роля в неделя

Универсалният футболист на Левски ще има нова роля в неделя срещу Царско село. През лятото той бе взет от сините, за да играе в халфовата линия. След продажбата на Иван Горанов в Шарльороа обаче му се наложи да действа вляво на отбраната. А през уикенда ще е вдясно, за да замени Ивайло Найденов. Последният ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС, защото бе изгонен срещу Арда. Вляво на отбраната пък ще застане Матео Стаматов.

Старокин коментира ситуацията в клуба и срещата в Кърджали. "С оглед на развитието на мача трябва да сме доволни. В края можеше и да вкараме и да решим всичко в наша полза. Започнахме плахо, не знам защо. Надявам се да коригираме някои неща - като да влизаме психологически по-добре в двубоите. Нормално е да има напрежение, но то не бива да ни влияе", заяви той.

"Отборът е нов, трябва да мине време и да се стиковаме. Дано всеки мач да показваме по-добри игри", добави той. "Ние сме колектив, ние сме изпълнителите на терена. Всеки един в съблекалнята е готов да прави жертви. Трябва да показваме добри игри и да печелим. Когато губим, се отразява. Трудно е, но ние сме мъже и трябва да излезем от тази ситуация. Затова тренираме всеки ден. С всеки изминал мач ще се представяме по-добре. Не ме притеснява напрежението. Щастлив съм в Левски и никога не съм се и замислял дали да дойда", каза Старокин.

Тема Спорт: Лудогорец работи по взимането на Якуб Червински

След като даде Швиерчок на Пяст Гливице, сега Лудогорец работи по привличането от този отбор на 28-годишния защитник Якуб Червински. Нищо чудно до дни той да пристигне в Разград. Павел Върба държи да подсили отбраната. Дори може да се наложи закупуването на двама в ариергарда, след като Георги Терзиев се контузи в домакинството на Славия (3:0) и няма да играе поне до края на месеца.

Червински взе участие в съботния двубой за Купата на Полша срещу Ресовия, спечелен от Пяст с 4:0. Местното първенство започва през уикенда, а в първия кръг отборът ще е гост на Шльонск.

Меридиан мач: Бразилци обявиха Паулиньо за спасител

В Бразилия обърнаха сериозно внимание на Паулиньо, който донесе точката на Левски с гола си срещу Арда в Кърджали. Изданието „Планета Бразука" дори нарича крилото спасител, тъй като е предотвратил загубата на отбора си. Припомня се, че Паулиньо е 27-годишен и е започнал професионалната си кариера в Коринтианс през 2013 година. След това преминава през Америка, Рио Кларо и Португеза, преди да отиде в украинския Заря, а вече четвърти сезон носи синята фланелка в България.

Меридиан мач: Малинов по-близо до изхода

Националът Кристиян Малинов е все по-близо до изхода на ЦСКА. Халфът, по чиито трансфер се работи усилено вече втори месец от няколко агента. Непримиримият футболист въобще не попадна в групата за двубоя с Ботев и го изгледа от трибуните в компанията на Томи Юрич. Няма да е изненада, ако ще тази седмица се стигне до сделка за играча. Стамен Белчев вече налага в средата на терена Юнус Санкаре и Амос Юга, които и вчера играха доста силно.

На трибуните на стадион „Българска армия" бе и последното ново попълнение на Ботев - нападателят Диего Кардосо. Бразилецът обаче няма да може да дебютира за „жълто-черните", преди да премине през задължителната процедура по издаване на работна виза.

Източник: Novsport

Последни новини