Сензациите в пресата: Мехелен не се отказва от Малинов, АЕК призна за интерес към Роберта

Сензациите в пресата: Мехелен не се отказва от Малинов, АЕК призна за интерес към Роберта

Novsport

04-08-2020, 08:49

Сензациите в родната преса на 4 август, вторник, 2020 година:

Тема Спорт: Джарета е все по-близо до Уотфорд, Молде пожела Джеси

В Италия продължават упорито да твърдят, че спортният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета, е много близо дo това да продължи кариерата си в Англия.

TuttoUdinese.it твърди, че назначението на специалиста в изпадналия в Чемпиъншип Уотфорд е просто въпрос на време. Според медиите на Ботуша италианецът е бил първият вариант на семейство Поцо, които са основни акционери в британския клуб. Те познават отлично качествата му, тъй като вече е бил спортен директор на Удинезе точно по време на ерата "Поцо".

Бъдещето на Джарета все още не е известно. Договорът му с ЦСКА изтече през това лято. От клуба обаче все още никой не е съобщил официално, че двете страни са се разделели.

Напусналият "Армията" Едвин Джеси пък е пред подпис с норвежкия Молде. Тимът е на второ място в местния шампионат, фланговият нападател е добре познат в страната, тъй като преди бе голмайстор на друг местен тим-Алесунд. Към Джеси има интерес и от турски клубове.

Меридиан мач: Локо Пд пробва талант на Дунав

Проби в Локо (Пд) започна и един от най-големите таланти от школата на Дунав (Русе) Митко Русанов. 19-годишният халф вече натрупа участие в 12 мача на „драконите" в елита, като първото от тях бе през сезон 2018/19. Бруно Акрапович реши да го вземе за режима в Разград, където бе и вече одобреният за трансфер хърватин Филип Михалевич, който също е на 19 години. Двамата дори успяха да се снимат с отбора след спечелването на Суперкупата.

Футболистите решиха да отпътуват за Пловдив веднага след двубоя с Лудогорец и се прибраха под тепетата в 5.00 часа сутринта. Вчера получиха почивен ден, а от днес започват подготовка за дербито с Ботев в неделя.

Върба остана без десен бек за старта

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба остана без типичен десен бек за старта на новия шампионат. В събота (7 август) разградчани гостуват на Ботев Враца. Вчера ДК наказа Жордан Икоко с 1 мач и глоба от 500 лева за червения картон във финала за Суперкупата с Локо Пловдив. Както е известно, другият десен бек Сисиньо също е наказан. Той, подобно на Икоко, удари съперник без топка в последния кръг, при загубата от Славия, и бе санкциониран за 4 срещи. Една бе изтърпяна - двубоя с Локомотив. Това ще наложи вътрешни рокади в ариергарда.

Добрата новина за Върба е, че след изтърпяно наказание в средата на терена ще се завърне Стефан Баджи. Срещу Ботев Враца той ще си партнира с Алекс Сантана. Анисе ще остане на пейката, както и Светослав Дяков.

Сред 18-те най-вероятно ще попадне и последното ново попълнение - Бърнард Текпетей от Шалке 04.

Очаква се на върха на атаката да се върне Кешерю, който срещу Локо Пд остана резерва, след като доскоро се възстановяваше от операция.

Тема Спорт: АЕК призна, че иска Роберта

Гръцкият гранд АЕК призна, че проявява интерес към нападателя на Левски Найджъл Роберта. От клуба обаче разкриха само при какъв вариант ще пратят оферта за нидерландския стрелец на сините. Това ще се случи, ако третият в Гърция се раздели с аржентинската си звезда Серхио Араухо.

"Наистина Роберта е играч, от който се интересуваме, но той не играе на позиция, на която веднага се нуждаем от подсилване. Привличането му не е спешно. Това обаче може да се промени, ако се стигне до продажба на Араухо. В момента основната цел е договорът му да бъде подновен до края на трансферния прозорец, а не да бъде продаден. Всичко обаче може да се случи", коментираха от клуба пред местните медии.

Роберта е най-конвертируемият футболист на Левски. Сините се надяват да получат поне 1 милион евро накуп за правата му. Засега обаче на "Герена" не са получили подобна оферта. Плановете на Георги Тодоров са да използва Найджъл в първия кръг на първенството. В понеделник, 10 август, Левски приема Берое от 20:00 часа на "Герена".

Меридиан мач: Мехелен не е вдигнал още ръце за Малинов

Белгийският Мехелен все още е в борбата за подписа на Кристиян Малинов. Това поне твърди изданието VoetbalPrimeur в страната. Белгийците смятат, че треньорът Франкен иска да подсили халфовата линия на отбора си, а идеален в това отношение е креативният български национал.

От Стандард Лиеж категорично отрекоха, че се вълнуват от Малинов, но Ме-хелен очевидно следи отблизо ситуацията с футболиста на ЦСКА. Белгийците са наясно, че не могат да се преборят с Глазгоу Рейнджьрс, ако шотландският гранд наистина се е прицелил в Малинов, но в противен случай ще предприемат офанзива по привличането му.

Източник: Novsport

Последни новини