Сензациите в пресата: Минал през Левски се оплака от расизъм в България

Сензациите в пресата: Минал през Левски се оплака от расизъм в България

Novsport

29-11-2020, 07:24

Сензациите в пресата за днешния ден:

"Тема Спорт": Минал през Левски се оплака от расизъм в България

Бившият халф на Левски Кевин Бру се оплака, че е станал жертва на расизъм по време на престоя си в България. 31-годишният френски полузащитник носи екипа на "сините" през сезон 2013/14. Той изигра общо 26 мача във всички турнири, в които вкара 1 гол.

"Чуваха се маймунски звуци от трибуните, издавани от двама-трима идиоти. Това ставаше, когато играех с топката. Случвало се е други играчи да получават банани, излизайки на терена. Но това може да се види в Италия или на други места, включително и във Франция. Аз не се впечатлявах, защото извън стадиона не съм имал проблеми. Имахме обаче сложен сезон. Аз бях от най-скъпоплатените играчи в клуба и бях изваден от състава заради липса на резултати. Затова и трябваше да намеря начин да си тръгна", заяви Бру в интервю за leparisien.fr.

"Тема Спорт": Домовчийски се завърна в групата на Ботев (Враца)

Капитанът на Ботев (Враца) Валери Домовчийски се завърна в групата след дълго отсъствие заради контузия. Вероятността Домо да започне при визитата на Лудогорец нес обаче не е много голяма.

"На две тренировки е, както се казва. Влади Узунов и Чавдар Ивайлов останаха във Враца, тъй като имат болежки. Някои са в групата за самочувствие. При нас двама-трима да ги няма и си е проблем. А това ни се случва постоянно. Отделно Даниел Гаджев е наказан", коментира наставникът на Ботев Антони Здравков.

За съперника той сподели: "Познавам ги добре. Това, че са паднали в Лига Европа, няма нищо общо с първенството. Имат достатъчно хора, ще направят промени в състава. Чака ни тежък мач. Но пък ние си имаме самочувствието, че ги победихме на старта на сезона", сподели треньорът на врачани.

На 8 август, в първия кръг, Ботев надигра у дома Лудогорец с 3:1.

"Тема Спорт": Филип Кръстев мисли за чужбина, но иска да помогне максимално на Славия

Талантът на Славия Филип Кръстев, който от Нова година преминава в белгийския втородивизионен Ломел, заяви, че вече мисли за чужбина, но въпреки това се надява да помогне максимално на тима си. "Белите" са предпоследни в класирането на efbet Лига.

"Много странно е това, което се случи през последните няколко месеца, защото миналата година имахме страшно силен отбор и можехме да се състезаваме с всеки един съперник и дори бяхме сред най-добрите в България. Тзи година много неща са различни и не сме същият тим - не играем със същия хъс и настроение. Все едно няма вдъхновение в нас и е тежка ситуацията, но ще трябва да работим", каза Кръстев.

"Мисля за чужбина, но съм концентриран в оставащите ми мачове за Славия. Искам да дам максималното и да помогна на отбора, за да постигне възможно най-добрите резултати", каза младокът.

В сряда "белите" приемат Ботев (Пловдив) в отложен мач.

Източник: Novsport

Последни новини