Сензациите в пресата: Михайлов все още е 15 килограма над нормата

Сензациите в пресата: Михайлов все още е 15 килограма над нормата

Novsport

10-09-2020, 10:03

Вижте най-интересното от днешните заглавия в спортния печат:

Тема Спорт: Петър Занев е преборил COVID-19

Капитанът на ЦСКА и националният отбор Петър Занев, който заедно със съотборника си Ахмед Ахмедов беше диагностициран с коронавирус, вече се чувства добре и няма никакви симптоми.

Изминават вече 4-5 дни от положителната ми проба. Вече нямам температура. Надявам се да се подобрявам, но още не смея да се зарадвам, защото всички четем информации за коронавируса и колко бързо се променят състоянията. В постоянен контакт съм с личния си лекар и дано всичко да е наред. Ахмед е добре, той също няма симптоми", каза Занев пред "Тема Спорт".

Левият бранител не е бил контактен и се е прибрал директно вкъщи от лагера на националите след положителния резултат."Чувствам се по-добре, отколкото първите 2-3 дни. Ако пробата ми е отрицателна след 14-дневната карантина, ще подновя веднага тренировки. Има графици, които трябва да се спазват, както и инструкции от РЗИ", казва още Занев, който е бил изненадан от позитивния си тест.

Преди това изкарах тежък грип, всички симптоми бяха налице, но и четирите ми проби бяха отрицателни. И точно когато се излекувах, изведнъж ми излезе положителна проба. Имам някакви съмнения, но не знам каква е истината. Странно е. Сега си стоя вкъщи, гледам всичко да минава по-леко и чакам да дойдат от РЗИ да ми вземат нова проба", коментира още Занев, който очаква победа за ЦСКА срещу Черно море в съботното гостуване във Варна.

Тема Спорт: Ники Михайлов с 15 килограма над нормата

Капитанът на Левски Николай Михайлов е с около 15 кг над нормата. По време на лагера на националния отбор всички играчи са минали през кантара и при стража на сините той е показал 108 кг. Оптималното тегло на вратаря е 93-94 кг, което означава, че той има да сваля 15 кг, за да е в най-доброто си физическо състояние.

Преди месец от Левски се похвалиха, че Михайлов е стопил 22 кг, което означава, че при започването на подготовката теглото му е било 130 кг. Именно наднорменото тегло беше една от причините Михайлов да не играе при треньора Петър Хубчев.

Наследникът му Георги Тодоров на няколко пъти индиректно обвини бившия национален селекционер за лошата форма на Михайлов. В момента вратарят е като преобразен и е един от малкото футболисти на Левски, които се представят на ниво от началото на сезона. Михайлов се превърна в лидер на тима и почти след всеки мач събира играчите в центъра на терена и прави кратък разбор. Формата му обаче притеснява и собственика Наско Сираков, който призна наскоро, че Михайлов има още работа по възвръщане на формата си. Добрите му изяви от началото на сезона бяха достатъчни за повиквателна в националния отбор за мачовете с Ирландия и Уелс, въпреки че Ники не взе участие в тях. 

Тема Спорт: Кабов: Сам поисках да си тръгна от Левски, никой не ме е гонил

Новото попълнение на Славия Атанас Кабов обяви, че лично той е поискал да напусна Левски, а не е бил освобождаван от ръководството на клуба.

"Стана по мое желание, тъй като се видя, че няма да разчитат на мен през този сезон. В клуба имат задължения със заплати. Това е известно на всички. Още в началото на лятото имах оферти от ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив). С "черно-белите" дори всичко беше уговорено, но така се стекоха нещата, че накрая не се получиха. Като цяло от завръщането ми на "Герена" от Витоша (Бистрица) съм водил преговори с други клубове. След офертата от Славия реших, че тя е най-добра за мени и затова разтрогнах с Левски, за да мога да подпиша тази седмица за три години с клуба.

Не съм говорил с шефовете, това стори моят мениджър Лъчезар Танев и Стоян Орманджиев. Двамата разговаряха с Наско Сираков и Тити Папазов. Решението да си тръгна е мое, а не са ме освободили, както се писа по медиите. След срещата ми с Венци Стефанов им казах, че не искам да стоя повече в Левски и желая да търся развитието си на друго място. Лъчо Танев се зае с нещата и те се развиха много бързо", коментира Кабов.

Източник: Novsport

Последни новини