Сензациите в пресата: Нов на Коматево става професионален футболист преди пет години

Сензациите в пресата: Нов на Коматево става професионален футболист преди пет години

Novsport

09-01-2021, 09:41

Сензациите в родната преса за днешния ден: 

"Тема Спорт": Петър Ганев: Левски не съществува, за да се спасява и да плаща вноска към НАП

Членът на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев заяви, че през 2021 година основната цел на клуба ще продължи да бъде изчистването на стари дългове.

"Задачата ни през следващите месеци ще е намиране на нов изпълнителен директор и решаване на съдбата на дългосрочните задължения. Февруарските задължения, които се натрупаха от напускането на господин Божков до смяната на ръководството през юни са 4,8 млн. лева.

Тяхното изчистване беляза всичките 6 месеца. И към момента има останали за изчистване. Това, което опитът показва е, че ако нямаш спонсорски договор, няма как да съществуваш като клуб. Сега ние имаме такъв.

Ако през 2020 година говорехме за спасяването на Левски, сега стандартът е друг, нов изпълнителен директор, ясни цели, ясен профил, комерсиални успехи и успехи на футболния терен. Левски не съществува, за да се спасява и да плаща вноска към НАП. Левски съществува, за да носи радост на терена", заяви той пред bTV, цитиран от "Тема Спорт".

"Тема Спорт": Наско не си е изпълнил обещанието към Тити

Баскетболният треньор - Константин Папазов, все още не е акционер в Левски. През миналата пролет Тити се гласеше да вземе мажоритарния пакет дялове на клуба, припомнят колегите от "Тема Спорт".

Това обаче не се случи, в крайна сметка те отидоха в ръцете на голмайстор №1 на "сините" за всички времена - Наско Сираков. През лятото легендата обеща, че ще запази на свое име 51% от акциите на клуба, а останалите 35% от мажоритарния дял ще прехвърли на Константин Папазов. Това обаче не се е случило. Тогава Сираков заяви, че от процентите на Тити ще може да се възползва някой голям спонсор, който срещу сериозна инвестиция в клуба може да получи дял от Левски.

В последните дни на 2020 години "сините" парафираха контракт с генерален партньор. Очаква се до старта на пролетния дял на шампионата клубът да се сдобие с втори голям спонсор - чуждестранна букмейкърска компания.

"Мач Телеграф": Нов на Коматево става професионален футболист преди пет години

Интересна кариера пък има едно от вече ясните попълнения на Ботев (Пд). Французинът с алжирски корени Реда Рабей до 22-ата си годишнина е бил национал по футзал на Франция.

Първо роденият на 12 юли 1994 година Рабей е бил вратар на "петлите", но след това е показал голови умения и е бил преквалифициран в нападател. За Франция в минифутбола той изиграва 24 мача, в които отбелязва 15 попадения, пише "Мач Телеграф".

През 2016 година Рабей решава да заиграе на по-голям терен и преминава във Васкол. След това е привлечен във Фремад Амагер. От там пристигнаха и 20-годишният национал на Северна Македония Марио Младеновски и наборът му Кевин Хьог Янсон, който играе на всички постове в халфовата линия.

Източник: Novsport

Последни новини