Сензациите в пресата: Нов треньор на пейката на Левски, Жеферсон виси за финала

Сензациите в пресата: Нов треньор на пейката на Левски, Жеферсон виси за финала

Novsport

25-04-2021, 08:38

 "Тема спорт": Енвер Чирич се завръща на пейката на Левски 

Енвер Чирич ще се завърне на скамейката на Левски за днешното дерби срещу ЦСКА. Специалистът, който помагаше на Славиша Стоянович и при първия му престой на "Герена", вече излезе от карантина. Чирич взе участие и във вчерашната тренировка на сините. Стоянович обаче продължава с домашното лечение и ще бъде на линия за плейофите. 

Поне временно част от спортно-техническия екип е Веселин Минев. Бившият капитан на сините помага на Живко Миланов от мача с Лудогорец (0:3). След завръщането на Стоянович ще се преценява дали Минев ще остане в екипа. 

"Тема спорт": Жеферсон може да пропусне финала с Арда

Дефанзивният халф на ЦСКА Жеферсон ще пропусне първите мачове от плейофите в първенството. Бразилецът получи контузия в коляното при успеха с 2:1 над Лудогорец за Купата. Дори имаше опасения, че ще претърпи операция заради скъсана кръстна връзка. Травмата обаче се оказа по-лека. 

Покой и обездвижване с шина спомагат за възстановявамето на Жеферсон от десетина дни. Той няма да може да играе на старта на плейофите, като в първия кръг ЦСКА със сигурност ще играе с Арда след Великден, а вторият съперник още не е ясен. 

Надеждите са, че бразилецът ще се завърне за най-важния двубой - финала за Купата на 19 май, но и там има въпросителни. Днес Жеферсон ще гледа дербито с Левски с шина на Националния стадион. 

На този етап не е ясно дали бразилецът ще може да тренира пълноценно в следващите 15 дни.

Източник: Novsport

Последни новини