Сензациите в пресата: Няма оферта от Турция за Ники Михайлов, бащата на Стаси бави трансфера му

Сензациите в пресата: Няма оферта от Турция за Ники Михайлов, бащата на Стаси бави трансфера му

Novsport

25-09-2020, 09:26

Сензациите в родната преса на 25 септември, петък, 2020 година:

Мач Телеграф: Робърта ще води атаката срещу Ботев Пд

Голмайсторът на Левски Найджъл Робърта ще се завърне в титулярния състав на Левски за гостуването на Ботев (Пд) в събота. Нападателят пропусна последните три мача на тима заради контузия, но вече е напълно готов за игра. Първоначално старши треньорът на „сините" Георги Тодоров е възнамерявал отново да пусне н а върха на атаката Илия Димитров, който стартира мача с ЦСКА 1948 (3:0), но впоследствие е размислил, отчитайки, че класата на Робърта е много по-висока. И това не се променя от факта, че холандецът е изгубил оптимален игрови ритъм заради контузията.

Не се очаква Георги Тодоров да прави генерални промени в състава. Той вероятно ще заложи на копие на единадесеторката, победила ЦСКА 1948, а единствената разлика ще бъде именно Робърта.

Треньорът на „сините" този път няма сериозни кадрови проблеми около състава. Единствен с контузия е Здравко Димитров, който пропуска гостуването на Ботев (Пд).

Мач Телеграф: Бащата на Стаси бави трансфера му

Нападателят Станислав Иванов продължава да е собственост на Левски и към днешна само поради една причина -бащата на футболиста Ивайло. Той е бивш футболист и се е заел сериозно да намери най-доброто решение за сина си, а до момента не е открил такова. Припомняме, че „сините" вече са се спазарили с елитен турски клуб за трансфера на нападателя, но самият Стаси все ще не е казал „да" за сделката.  Преди това Левски беше много близо до финализиране на трансфера на младока и в Ерцгебирге Aye, но отново нещата удариха на камък в последния момент.

Мач Телеграф: Няма оферта от Турция за Ники Михайлов

Шансът Ники Михайлов да напусне Левски в посока Турция е около 1 процент, научи "Мач Телеграф". В последно време се спекулира много около тази тема, но към момента в офисите на клуба не е пристигала официална оферта за вратаря. Няма и запитване, нито пък какъвто и да е разговор на ниво клуб/клуб. Вчера в интернет пространството се появи поредна интерпретация по темата, според която Ники Михайлов щял да се сбогува със съотборниците си след мача с Ботев (Пд). Слуховете за евентуален трансфер на вратаря в Турция идват от мениджъри, които твърдят, че в момента водят преговори с Ерзурум за преминаването на Ники там, но до този момент на „Герена" няма нито едно доказателство, че това е истина.

Мач Телеграф: Конфликтът между ЦСКА и Локо (Пд) провали трансфер

Напрежението между ръководствата на ЦСКА и Локо (Пд), което започна още по време на шампионатното дерби между двата тима на „Лаута" след финала за Купата, расте и в навечерието на неделния сблъсък. През юли Ивайло Стоянов допусна поредица от грешки в ущърб на домакините, включително отменен гол и спорна дузпа за „червените", които стигнаха до обрат за 2:1 в добавеното време. На трибуните Стойчо Стоилов и Христо Крушарски се сдърпаха. Това окончателно настрои бизнесменът от Говедарци срещу „червените". Той е отказал изобщо да преговаря с тях за млад талант, който цяло лято тренира със „смърфовете". Става дума за 19-годишния Митко Русанов. Той натрупа опит в елита през последните два сезона с екипа на Дунав (Русе), за който изигра 12 мача. Преди това обаче младежът бе в школата на ЦСКА и играеше в един отбор с познатите на „червените" фенове Митко Митков и Мартин Смоленски.

При подписване на професионален договор, клубът, който му се довери, ще трябва да изплати компенсация за изграждането му, която е от порядъка на 30 000 лева. Футболистът е поискал документ от „Армията", че нямат финансови претенции към него, но такъв му е бил отказан.

Русанов се появи на проби при Бруно Акрапович в навечерието на мача за Суперкупата в Разград и до преди седмица тренираше с тима от „Лаута". Вече обаче е в Славия, откъдето явно ще се опитат да се споразумеят с ЦСКА, с който са в по-добри отношения и покрай трансфера на Георги Йомов. Босненският специалист е искал казуса да се реши и да може да разчита на младока и да развива качествата му, но сега търси други варианти за подсилване на своя състав.

Източник: Novsport

Последни новини