Сензациите в пресата: Оферти от чужбина за вратаря на Славия

Сензациите в пресата: Оферти от чужбина за вратаря на Славия

Novsport

02-07-2020, 09:24

Най-интересното от родния спортен печат днес, 2-ри юли:

Тема Спорт: ЦСКА очаква новите екипи до дни

В ЦСКА очакват в следващите дни екипировката си за новия сезон. По традиция на "Българска армия" разчитат на "Адидас", а всяка година те променят дизайна. За новия сезон са заявени 3 разновидности - основен в червено, резервен в бяло и трети в сиво или черно.

Очаква се екипите да са на разположение преди началото на следващия сезон. Своевременно клубът ще пусне фланелките в продажба при цена около 100 лева. Обикновено наличните за продажба екипи са малко и свършват бързо. Неотдавна главният мениджър Стойчо Стоилов призна, че в клуба има резерви в маркетингово отношение и се планират подобрения в тази дейност.

Тема Спорт: Оферти от чужбина за вратаря на Славия

Вратарят Антонис Стергиакис е най-вероятно следващият голям изходящ трансфер, който Славия ще осъществи. За младия страж вече има три оферти от Белгия, Нидерландия и Русия. Семейството на играча обаче искало той да се пробва в Англия. В момента обаче все още не може да се пътува към Острова, което бави нещата. 

В крайна сметка може да се стигно до трансфер веднага след първенството, съобщава "24 часа". Така в Славия титуляр за новия сезон може да бъде синът на Велислав Вуцов - Светослав, който в момента е трети вратар при белите. Резерва ще продължи да бъде ветеранът Георги Петков. 44-годишният страж ще остане на "Овча купел" и следващия сезон. 

Преди време сериозен интерес към Стергиакис имаше от Олимпиакос и Севиля. Както е известно, преди няколко дни Славия продаде Филип Кръстев на Манчестър Сити. Талантът остава в България до зимата, след което ще се присъедини към белгийския Ломел, който е сателит на "гражданите".

Монитор: Разнобой за новата баскетболна лига на Балканите

Разнобой е налице за новата регионална лига в баскетбола, чийто първоначален проект бе като българо-македонска, научи „Меридиан Мач“. Към нея обаче ще се присъединят и гръцки отбори.

Македонците, чиято федерация се оглавява от шампиона на страната ни с Лукойл Академик Перо Антич, настоявали турнирът да почне догодина. Ние – в лицето на легендарния ни президент Георги Глушков (единственият българин, играл в НБА), заедно с гърците държим надпреварата да стартира ще тази есен.Засега форматът е с по четири тима от България и Македония. Гърция е готова да се включи с два. От наша страна трябва да участват първите четири в класирането на прекратения ни шампионат – Балкан, Левски Лукойл, Рилски спортист и Берое.

Днес пък трябва да заседава бордът на ФИБА Европа, който трябва да реши състава и формата на Шампионската лига. Много отбори може да се включат от турнира за Юрокъп, който е организиран от противниците на ФИБА, основали за себе си Евролигата. Както се писа, има вариант да се направят турнири в ограничен брой страни, за да няма много пътувания (както при размененото гостуване) в епидемичната обстановка.БФБ взе решение евроквотите за сезон 2020/2021 да се определят от класирането в кампанията 2018/2019. Така в Шампионската лига ще ни представя носителят на титлата Балкан, а в турнира за ФИБА Къп – вторият и третият от въпросния сезон, съответно Левски Лукойл и Берое.

Източник: Novsport

Последни новини