Сензациите в пресата: Петър Стоянов дари за спасението на Ботев (Пловдив)

Сензациите в пресата: Петър Стоянов дари за спасението на Ботев (Пловдив)

Novsport

14-10-2020, 09:00

 Най-интересните заглавия от родния спортен печат днес, 14-ти октомври:

Тема Спорт: Петър Стоянов дари за Ботев (Пловдив)

Пеезидентът на България Петър Стоянов (1997-2002) също се включи в акцията за спасяването на любимия си клуб Ботев (Пловдив). Държавният глава е дарил 500 евро в кампанията "Да живее Ботев Пловдив!" чрез Helpkarma, пише Plovdivnews.bg. Петър Стоянов е верен привърженик на канарчетата и винаги е показвал, че се интересува от съдбата на любимия отбор. Доскорошният бос на жълто-черните Георги Самуилов пък е дал 20 000 лв за каузата. Така бившият собственик също се включи в кампанията. Феновете на канарчетата продължават да са активни в опита си да го спасят. Само за 5 дни те събраха над 95 000 лева. Клубът обаче се нуждае от 565 000 лева, с който да откупи дълг от "Рент Мениджмънт". Въпросният дълг застрашава бъдещето на Ботев и поради тази причина ръководството се обърна за помощ към запалянковците.

Децата от абор 2013 от школата на Ботев също се включиха в кампанията. Малчуганите и техните родители събраха сумата от 250 евро, която бе дарена. Фенове на гръцкия Арис също се включват активно в инициативата. Голмайсторът на Ботев (Пд) Атанас Илиев бе обявен за футболист номер 1 в Първа лига за месец септември според InStat Index. Нападателят на канарчетата, който преди пет дни навърши 26 години, събра индекс 373. Атанас Илиев има през настоящия сезон 7 гола от 8 двубоя. Любопитното е, че той завърши на трето място в класацията на InStat за месец август, която тогава бе спечелена от съотборника му Тодор Неделев. 

Мач Телеграф: Агитката на ЦСКА събира 25 000 лева до края на година

От най-голямата фракция в агитката на ЦСКА "Трибуна Сектор Г" обявиха амбициозна задача до края на година. "Армейци, до края на годината ни предстоят изключително тежки мачове. Сами виждате, че всяка среща шоуто в Северната трибуна е константа, но не можем да издържим на предстоящото убийствено темо сами. За целта до края на годината са ни необходими 25 000лв., а спектаклите, които ще видите, ще са запомнящи се, обещаваме! Изполваме тази публикация, за да ви информираме, че оттук нататък ще бъдат публикувани отчети за приход-разход от мач за мач. По този начин самите вие ще следите в реално време за какво се харчат парите ви, а в последствие ще го виждате в завършен вид и на трибуните", написаха феновете на страницата си.

Тема Спорт: Локо (София) се отказва от Езе

Локомотив София почти сигурно няма да задържи дошлия на проби чуждестранен футболист. Тренировки с червено-черните води нигериецът Икечи Езе, който е брат на новото попълнение на Кристъл Палас - Еберечи Езе. Икечи е централен нападател, но може да играе и като халф. Нигериецът е роден в Англия и именно там е играл за последно  - в Брейнтрий. С показаното в двете тренировки Езе с нищо не е убедил спортно-техническия щаб на "железничарите", че заслужава договор. Вероятността нападателят да вземе участие в контролата с Локомотив Горна Оряховица са малки. Спарингът е в петък от 16:00 часа в "Надежда".

Източник: Novsport

Последни новини