Сензациите в пресата: Пламен Марков останал доволен от терена на "Васил Левски"

Сензациите в пресата: Пламен Марков останал доволен от терена на

Novsport

17-06-2020, 08:10

Сензациите в родната преса на 17 юни, сряда, 2020 година:

Тема Спорт: Пламен Марков останал доволен от терена след оглед

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков е направил оглед на терена на "Васил Левски" вчера. Както е известно, настилката беше подменена и имаше малка вероятност да не е готова за двубоя в събота. Марков обаче е останал доволен от състоянието на терена след инспекцията. Александър Давчев от фирмата, изпълнител на дейностите по стадиона, пък коментира: "Теренът вече има много добра млада трева, на която от петък ще могат да се играят мачове". Покритието е уникално за България, като е съобразено и с климатичните особености в страната. Подобрена е нивелацията и водопропускливостта на терена.

Освен това на стадиона са инсталирани над 100 камери с висока разделителна способност. Те позволяват максимална видимост за органите на реда без значение от метеорологичната обстановка, ефектите от пиротехника и разстоянието. Всяка точка на интерес може да бъде разгледана от 3 ъгъла. Могат да се наблюдават всички 41 500 места, както и подстъпите към стадиона и паркингите. Стадионът има и нова озвучителна система.

Меридиан мач: Новите звезди на Берое с по-малки заплати от Б група

Треньорът на Берое Димитър Димитров наистина има око за футболисти. Той доказва това и сега в Стара Загора, където футболисти, дошли от долните дивизии на други страни, блестят за „зелените". Нещо повече - те взимат заплати по-малки от тези, които прибират някои играчи от „Б" група.

Справка показва, че такива са случаите на Алиун Фал и Стив Фуртадо, двама от отличниците под Аязмото. Фал пристигна от третодивизионния португалски Визела, като преди това е бил наблюдаван внимателно от Георги Чиликов, който е помощник на Херо. До момента той има 4 гола в 6 мача за Берое, а заплатата, която получава, е в порядъка на 2000 евро. Не е тайна, че в Пирин някои от но-вите попълнения са по-високо платени. Във Визела Фал е прибирал около 800 евро. Заплатата на десния халф-бек Стив Фуртадо също е доста ниска за родните стандарти. Тя е някъде около 2500 евро. Преди да пристигне в Стара Загора, той е играл за последно в Орлеан през март 2019 го¬дина. Но тук определе¬но прави впечатление и то при доста ниско месечно възнагражде¬ние за чужденец.

Това за пореден път доказва, че с качествата на Димитър Димитров и неговия щаб, може да се намерят отлични футболисти, които не товарят бюджета, а отгоре на всичко помагат с отличното си представяне на терена.

Тема Спорт: Ботев Пд пази Джонатан за ЦСКА

Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов отново няма да разчита на двама основни играчи за мача с Ботев Враца.

Освен наказания Антонио Вутов извън сметките на феро е и Джонатан Перейра. Той е с проблеми в рамото от предишния мач с Ботев Враца и няма да е възстановен на 100 процента. Бразилецът пропусна загубата с 1:2 от Лудогорец в Разград.

В щаба на Ботев няма да рискуват и ще пазят Джонатан за реванша с ЦСКА за купата на 24 юни (сряда). Канарчетата се надяват, че ще успеят да вдигнат бразилеца до тогава. Затова Феро няма да рискува пускането му в групата за домакинството на врачани.

Преди две седмици при подновяването на шампионата Ботев Bp изненада жълто-черните в Коматево, като ги победи с 1:0. Гола вкара Валери Домовчийски.

Трима играчи на Ботев Пловдив висят с картони. Това са Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев и Станислав Шопов. Възможно е първите двама да останат дори на пейката в двубоя с врачани. Балтанов е с 8 жълти картона и при още един ще бъде наказан за два мача.

Тема Спорт: Новите босове на Дунав от Лондон

Новите собственици на Дунав Русе трябва да влязат във владение до няколко дни. Те ще поемат и заплатите за април и май. Те ще бъдат платени наполовина, след като играчите са се съгласили на този ход, за да помогнат в началото финансово на новите хора в клуба. Според информация на в. "Утро" седалището на фактическия нов клубен стопанин се намира в Лондон. На българска земя действат само пратеникът им Красен Кръстев, който е бивш президент на Шумен, и адвокатът му, който е от София. Името на българите от Лондон все още остава тайна.

Спортен директор на драконите ще е бившият футболист на Шумен, Дунав, Спартак Вн и др. Юлиян Загоров. 34-годишният нов шеф вече се осветли с изказване преди двубоя с Етър, загубен с 3:5 на "Ивайло" през миналата седмица.

Меридиан мач: Свиват разходите за охрана на „Герена“

Едно от сериозните пера вече е свито на „Герена“, научи „Меридиан Мач“.

Новото ръководство на „сините“ е орязало разходите за охрана на клубното съоражение. Този щат бе раздут, след като един от служителите на клуба Цветан Вълчев бе пребит зверски през миналото лято.

Извършителите така и не бяха открити, но на „Герена“ прибегнаха до кардинални мерки, за да не се повтори нов подобен случай. В Левски дори се сдобиха с шеф по сигурността, който опаса с гардове района около съблекалнята. Новата управа обаче се радва на пълно довери от страна на феновете и смята, че може да се мине и без тези разходи.

Източник: Novsport

Последни новини