Сензациите в пресата: Предложиха Тиам на Албасете, Галатасарай следи Робърта

Сензациите в пресата: Предложиха Тиам на Албасете, Галатасарай следи Робърта

Novsport

03-07-2020, 09:22

Сензациите в родната преса на 3 юли, петък, 2020 година:

Тема Спорт: Марселиньо се предложи на Локо Пд

Националът Марселиньо се е предложил на Локомотив Пловдив. Човек, близък до футболиста, се е свързал с хора от управата на черно-белите, за да опипа почвата за евентуален трансфер на бразилеца на "Лаута".

Както е известно, договорът на Марселиньо с Лудогорец изтича. Преди дни стана ясно, че двете страни не са се разбрали за условията по новия контракт. Така след края на кампанията родният национал става свободен агент.

Идеята е била атакуващият халф да помогне на Локо Пд в евротурнирите. Смърфовете са амбицирани тази година да достигнат до плейофите. Както е известно, заради пандемията от коронавирус УЕФА реши квалификациите за ЛЕ да са в един мач. А Марсо има сериозен опит в Европа с екипа на разградчани.

Интерес към него има и от ЦСКА. Пред свои близки атакуващият халф е споделил, че нямал нищо против да продължи кариерата си в България. Наскоро той е отказал предложение от клуба от родния му град с мотива, че не мисли още да се завръща в Бразилия. На 24 август Марселиньо ще навърши 36 години. Желанието му е да играе в баражите за европейското първенство и ако продължи кариерата си у нас, ще може да бъде следен от селекционера Георги Дерменджиев. Вчера пред "Тема Спорт" спортният директор на Локо Георги Иванов-Гонзо обаче отрече клубът да има интерес към бразилския плеймейкър.

В следващите дни ще има яснота и около бъдещето на Милош Петрович и Йосип Томашевич. Както е известно, техните договори са до 17 юли, но засега индикациите са, че ще бъдат удължени, както и този на Умарбаев.

Очаква се Локо да привлече максимум 4 попълнения през лятото, с които да засили конкуренцията на определени постове. Възможна е и раздяла с двама или трима от сегашния състав.

Тема Спорт: Пиргов ще пази и срещу Берое

Героят за Локо Пловдив от финала с ЦСКА, вратарят Илко Пиргов, ще получи шанс за изява и срещу Берое в неделя. Мачът на "Лаута" е от 18:45 часа. Причината е, че титулярът Мартин Луков получи пети жълт картон в сблъсъка с армейците и ще бъде наказан за 1 двубой от ДК. Малко преди Бруно Акрапович да замени Луков с Пиргов за дузпите, избор №1 под рамката получи официално предупреждение от съдията Георги Кабаков за бавене на времето. Секунди след това бе направена и смяната. При ударите от бялата точка Илко спаси този на Али Coy и така за втора поредна година Локо Пловдив взе купата.

В предишния шампионатен мач Пиргов отново пази, при разгрома с 1:6 от Лудогорец в Разград. Тогава Бруно Акрапович бе решил да запази Луков, който висеше с 4 жълти картона и можеше да пропусне финала с ЦСКА.

Все още не е ясно дали Давид Малембана ще се възстанови за домакинството на Берое. Той отпадна от групата за сблъсъка на "Васил Лев-ски" заради контузия.

Меридиан мач: Предложиха Тиам на Албасете, бил като Есиен

Испанското издание 5masel-descuento.es обръща специално внимание на Хали Тиам, чийто договор с Левски изтече. В материала сенегалецът получава много похвали за играта си, като изданието смята, че втородивизионният испански тим Албасете не трябва да го подминава с лека ръка.

„Препоръчваме един от онези играчи, които всеки треньор иска да има в своя отбор. Има нужния баланс, държи средата на терена, той е първият, който започва играта в атака. Той определено е човек, който не спира да тича, бе част от халфовата линия на на Левски от София и е от сенегалски произход", започва изданието и след това прави анализ на кариерата на халфа. „В атака той също се пласира, добре стреля от далечни разстояния. Често към него се центрира топката при ъглови удари и фаулове. Накратко, той е изключително завършен халф, които напомня (разбираме голямата разлика, но все пак) на това, което беше Майкъл Есиен или Яя Type", допълва медията.

Меридиан мач: Галатасарай следи Робърта

Турският гранд Галатасарай е пратил човек на двубоя между Берое и Левски (1:2). Въпросният скаут е останал впечатлен от голмайстора на „сните" Найджъл Робърта, вкарал два пъти във вратата на домакините.

„Той е следен от Легия Варшава и Лудогорец. През този сезон има 11 гола и 2 асистен-ции в 18 мача", пише изданието Ajansspor.com. Според тях настоящата цена на национала на Кюрасао е 1,3 млн. евро. Иначе Галатасарай следи около 10 нападатели, които могат да бъдат купени по-евтино, тъй като или договорите им изтичат, или клубовете им имат нужда от свежи пари.

Източник: Novsport

Последни новини