Сензациите в пресата: Пускат над 12 000 на финала за Купата

Сензациите в пресата: Пускат над 12 000 на финала за Купата

Novsport

05-05-2021, 10:48

Сензациите в пресата днес, сряда, 5 май 2021 година:

„Тема спорт“: Пускат над 12 000 на Арда - ЦСКА

Малко над 12 хиляди зрители да присъстват на финала за Купата на България между Арда и ЦСКА. Това е желанието на Професионалната футболна лига, която е организатор на надпреварата. Сблъсъкът на Националния стадион е точно след 2 седмици - на 19 май, сряда от 19:30 часа. "Васил Левски" събира малко над 41 хиляди души. От ПФЛ ще отправят искане до Министерството на здравеопазването на финала да бъде отворен 30 процента от капацитета на съоръжението. Така се процедираше през есента за международните мачове у нас, същото бе положението и за битката за трофея между ЦСКА и Локо Пд преди година. В момента заради мерките срещу коронавирус се позволява на трибуните да има най-много по хиляда души в сектор. Надеждите на феновете и организаторите са, че ограниченията ще бъдат разхлабени. Казусът ще бъде разглеждан от институциите през следващата седмица. Тогава ще бъдат пуснати и билетите за финала.

„Мач Телеграф“: Саша Антунович си урежда работна виза

Саша Антунович, който още в началото на март бе обявен за спортен директор на Царско село, е задвижил процедурата по получаване на работна виза, за да може официално да подпише своя договор. Цоко се бе прибрал до Сърбия, за да събере необходимите документи, но за Великден отново дойде в София и вече е при отбора. „Саша е добро момче и ще може да помогне. Има опит и контакти и ще е полезен за Царско село“, каза изпълнителният директор Иво Андреевски.

„Тема спорт“: Ботев Пд се колебае за дублиращ състав

Ръководството на Ботев Пловдив се е разколебало за създаването на дублиращ отбор от новия сезон. Според информация на PlovdivNews.bg това е малко вероятно да се случи от лятото, но все пак такъв ще бъде изграден, като е залегнал в бъдещите планове на клуба. Както е известно. Изпълкомът вече прие увеличаване на броя на тимовете във Втора лига именно заради очакващите се дублиращи състави на канарчетата и ФК ЦСКА 1948 Сф. От Коматево са си дали сметка, че на този етап е важно развитието и стабилизирането на мъжкия отбор и затова няма да подадат заявка в БФС за Б отбор.

„Тема спорт“: Хебър изпуска вратаря си

Хебър е на път да изпусне капитана си Александър Любенов. Вратарят прави доста силен сезон за пазарджиклии. Неговият договор с отбора е до края на сезона и засега няма индикации за нов, а интерес към него не липсва. Отбори от елита и Втора лига се надяват да привлекат без пари юношата на Левски и фактът, че става свободен до броени седмици, го прави още по-апетитна хапка за тях. Тепърва предстои да се види дали Хебър ще успее да се пребори да задържи своя основен страж с нов договор, като се очаква да има някаква яснота в близките седмици.

„Тема спорт“: Канят тим от Югозапад да попълни Втора лига

Отбор от Югозападната Трета лига ще получи покана от БФС да попълни новата Втора лига за сезон 2021/22, разбра "Тема Спорт". Това ще е завършилият на второ място в третия ешелон там. Първи засега е Марек, а Беласица е втори. Причината е напускането на втората дивизия от страна на Септември Симитли. Клубът не е съгласен с управлението на централата и обяви, че се оттегля. От ЗС към БФС са съобщили на петричани и дупничани, както и на Вихрен Сандански, който също има шансове за промоция, да са в готовност за покана. Както е известно. Изпълкомът обяви, че ще увеличи Втора лига до 20 тима заради включването на дублиращите състави на Ботев Пловдив и ФК ЦСКА 1948 Сф.

„Мач Телеграф“: Тони Здравков ще пренарежда защитата

Сериозни кадрови проблеми има треньорът на Царско село Тони Здравков преди днешния двубой с клуба, в който е израснал. Те основно са свързани със защитата. Двама от титулярите в тази зона - Иван Бандаловски и Луис Педро, са наказани. Със санкция от Дисциплинарната комисия е и нидерландецът Дилън Мертенс, който се утвърди като ключова част от състава. Контузия продължава да лекува и сърбинът с швейцарски паспорт Ален Стеванович.

„Тема спорт“: Йомов 20 часа без гол за ЦСКА в първенството

Георги Йомов все още не е открил головата си сметка с червения екип в първенството. Откакто премина на "Армията" от Славия, той е бил на терена 20 часа в шампионатни срещи, показва справка със статистиката. За ЦСКА има попадения в Лига Европа и турнира за Купата на България, но в първенството мерникът му е неточен - изпусна дузпа срещу Етър и пропиля близо дузина чисти положения, две от които в дербитата с Левски. 

„Тема спорт“: Славиша се появи на „Герена", днес решава дали да е на пейката

Треньорът на Левски Славиша Стоянович се появи вчера на "Герена". Той се поклони пред Паметника на Георги Аспарухов-Гунди пред сектор А на стадиона - вчера се навършиха 78 години от рождението на легендата. Стоянович обаче така и не говори пред медиите. Сърбинът със словенски паспорт бе видимо отслабнал. Както е известно, при него имаше усложнения с коронавирус и се наложи дълго време да е хоспитализиран. След това бе под наблюдение и при продължилото домашно лечение. За последно Славиша бе на пейката при успеха с 1:0 над Славия, а след това временен треньор бе помощникът му Живко Миланов. Със сигурност Стоянович е дал някой съвет на Миланов и другия от асистентите Енвер Чирич, но все още не е ясно дали ще бъде на пейката тази вечер срещу Царско село, след като не е водил тренировъчния процес. Това ще се решава днес.

„Тема спорт“: Още няма разбирателство с Тома Даске

Ръководството на Левски все още не успява да постигне разбирателство с Тома Даске и агентите му. французинът е един от четиримата чужденци, които си събраха багажа от "Герена" заради неплатени заплати. Той настоява да получи голямо обезщетение, за да не дава клуба на ФИФА. Сините се надяват да стигнат до споразумение за раздяла по взаимно съгласие. При друг вариант клубът ще трябва да му плати заплатите до края на договора, който е до лятото на 2022 година. Тома Даске се присъедини към сините преди началото на кампанията като свободен агент. Интересното е, че до момента той е най-използваният футболист на Левски в шампионата - бил е на игрището 24 пъти. Освен това записа и 3 двубоя в турнира за Купата на България.

Източник: Novsport

Последни новини