Сензациите в пресата: Ради Цонев аут за дълго, Ренан без картотека за Беларус

Сензациите в пресата: Ради Цонев аут за дълго, Ренан без картотека за Беларус

Novsport

28-09-2020, 07:38

"Тема спорт": Ради Цонев аут за дълго

Халфът Радослав Цонев и спортно-техническият щаб на Левски получиха много лоши новни вчера. Полузащитникът се контузи по време на гостуването на Ботев (Пловдив), загубено с 1:2, а първите прегледи, които са му били направени вчера, са показали, че той има скъсана предна кръстна връзка на коляното и ще се наложи да се подложи на операция. Това означава, че Цонев ще трябва да се възстановява около 6 месеца. За днес са насрочени нови изследвания на 25-годишния футболист. Ако ядрено-магнитният резонанс потвърди констатираното на първоначалните прегледи, Радослав ще легне под ножа.

Цонев се контузи още в 5-ата минута в Коматево. Той падна на земята без съприкосновение с противников футболист. Наложи се да бъде изнесен с носилка, а след това край тъчлинията дълго време му бе оказвана медицинска помощ. Преди второто полувреме халфът се появи край терена с патерици, а около дясното коляно имаше вързана торбичка с лед.

Ради Цонев: Надявам се да зарадваме левскарите с Купата или титлата (видео)

Радослав Цонев бе привлечен на "Герена" този месец. Той пристигна от италианския Лече. Левски успя да го вземе без пари, но ще даде процент на клуба от Серия "Б" при евентуален бъдещ трансфер.

Полузащитникът, който е юноша на "сините", направи повторния си дебют при домакинското 3:0 над новака ЦСКА 1948. Още във втория си двубой обаче се контузи и по всичко личи, че ще може да се върне в игра най-рано към края на пролетния полусезон.

"Тема спорт": Халф на Лудогорец аут за три седмици

Халфът на Лудогорец Анисе Абел ще бъде извън игра за поне три седмици. Той е получил контузия по време на тренировка през миналата седмица. Това би и причината да отпдне от групата за домакинството на Берое. Новината за това колко дълго Анисе ще отсъства от терените разкри селекционерът на Мадагаскар Никола Дюпоа от своя страница в една от социалните мрежи. Той дори публикува снимки на Анисе, който има мускулно разтежение.

"Абел се е контузил на тренировка. Ще бъде извън игра за поне три седмици. Той обаче е мотивиран и няма търпение да се възстанови и отново да бъде част от националния отбор", коментира 52-годишният специалист.

Анисе има 6 мача в първенството за Лудогорец този сезон, като в 4 от двубоите започна като титуляр. Полузащитникът бе на терена и при 0:1 от Мидтиланд в Шампионската лига. Очаква се той да бъде на разположение на Павел Върба в края на октомври. За средата на терена чехът разполага с Алекс Сантана, Стефан Баджи и капитана Светослав Дяков.

"Тема спорт": Ренан без картотека за Динамо (Брест)

Лудогорец остави без картотека вратаря Ренан за плейофа за Лига Европа срещу Динамо (Брест). Двубоят ще се играе в четвъртък в беларуската столица Минск. Стражът започна като титуляр кампанията за разградчани. Той пази и в двата мача в евротурнирите този сезон - 3:1 срещу Будучност и 0:1 срещу Мидтиланд в квалификационните кръгове на Шампионската лига. Бе под рамката и в 5 шампионатни двубоя, като в последния от тях - 3:1 над Локомотив (Пловдив), получи контузия и бе заменен на почивката. След това срещу ЦСКА-София (2:2) на вратата застана Владислав Стоянов, а онзи ден при 2:0 над Берое титуляр бе Пламен Илиев. Очаква се именно Илиев да бъде в единайсеторката в четвъртък.

От днес Ренан трябва да започне тренировки наравно със съотборниците си, след като вече е напълно възстановен от разтежението на бедрен мускул. Явно обаче той не попада в плановете на треньорския щаб за срещата. Все пак до 24 часа преди двубоя с Динамо Лудогорец може да направи една промяна при картотекираните.

Динамо (Брест) удари БАТЕ със скандален гол преди сблъсъка с Лудогорец (видео)

Сред уредените с права за Динамо (Брест) е централният защитник Оливие Вердон. Националът на Бенин вече направи своя дебют - изкара 90 минути срещу Берое през уикенда. Взетия под наем от Алавес бранител си партнираше с Козмин Моци. Напълно възстановен от травма вече е Георги Терзиев, а Драгош Григоре бе съхранен срещу заралии.

Именно около това кои да са двойката централни защитници за сблъсъка с беларусите е единствената дилема за треньора Павел Върба. Още повече че в началото на мача с Берое разградчани бяха доста колебливи в отбрана.

Източник: Novsport

Последни новини