Сензациите в пресата: Рейнджърс приготви 1,5 млн. евро за Малинов, Найджъл Робърта хвана самолета

Сензациите в пресата: Рейнджърс приготви 1,5 млн. евро за Малинов, Найджъл Робърта хвана самолета

Novsport

15-07-2020, 09:38

Сензациите в родната преса на 15 юли, сряда, 2020 година:

Меридиан мач: Рейнджърс е приготвил 1,5 млн. евро за Малинов

Шотландският гранд Рейнджърс е все по-близо до халфа на ЦСКА Кристиян Малинов. Медиите на Острова от няколко дни не спират да пишат за интереса на клуба към родния национал.

Според запознати от клуба са готови да платят 1,5 милиона евро за Малинов, но сумата може да се увеличи. Това е така, защото според същите тези шотландси медии към халфа на ЦСКА има интерес и от страна на белгийските Стандарт Лиеж и Мехелен, както и нидерландския Витес.

Тема Спорт: Нелуц Рошу искал да бие Делио Роси

Бившият халф на Левски Нелуц Рошу призна пред медиите в родината си, че е искал да набие треньора си при сините Делио Роси. "Не е вярно, че съм го имитирал и затова ме е изгонил. Но исках да го набия на една тренировка. По време на дрибъл си пуснах топката малко по-дълга. Холмар Ейолфсон се хвърли на шпагат и ми раздра крака -от коляното до глезена. Шурна кръв, а Делио Роси ми изкрещя: "Хайде, ставай, нямаше фаул, няма ти нищо. Тогава извиках на Серджиу Буш, че ще го набия, а той се разсмя. След това напсувах треньора на румънски и казах на Серджиу да му преведе. Той обаче се разхили още по-силно и не успя да каже нищо. След тази случка ми бе ясно, че ще напусна", каза Нелуц Рошу пред медиите в родината си. В момента той играе за Газ Метан.

Румънецът пристигна на "Герена" през лятото на 2017 година по настояване на Николай Митов. След неговата смяна с Роси полузащитникът бе забит на пейката. Така за една година записа само 9 мача за Левски. В интервюто Рошу разкри, че причината да не играе още преди инцидента била, че той предпочитал по-комбинативна игра, а Роси го карал само да рита топката напред.

Тема Спорт: Пинто се връща в Португалия

Доскорошният халф на ЦСКА Рубен Пинто по всяка вероятност ще продължи кариерата си в португалския елит. Той вече е получил покани от клубове от родината си. Все пак Пинто ще изчака още и за други предложения. Португалецът бе единственият играч заедно с Валентин Антов и Кристиян Малинов, който бе неизменна част от ЦСКА от завръщането в елита през 2016 г. до сега.

"Днес се сбогувам с вас, благодаря за тези 4 години. Аз ще бъда един от вас завинаги и ще подкрепям ЦСКА завинаги! Вие сте душата на този клуб, най-големите фенове в България! Никога няма да ви забравя!", написа Пинто в социалната мрежа Instagram вчера.

Халфът записа 106 участия в елита, с което остана под №3 сред чужденците след Марки-ньос (114) и Ибрахима Гай (110). Той вкара и 9 гола в първенството. 28-годишният Пинто беше привлечен от Беленензес през лятото на 2016-а под наем, а 12 месеца по-късно ЦСКА откупи правата му. През миналата есен Рубен беше изваден от отбора по решение на Люп-ко Петрович, но причината така и не стана ясна.

Тема Спорт: Найджъл Робърта хвана самолета

Нидерландският нападател на Левски Найджъл Роберта се прибра в родината си. Вчера сутринта той публикува в една от социалните мрежи снимка от ВИП-а на летище София. 22-годишният играч стана голмайстор на тима за изминалата кампания - 6 19 шампионатни мача вкара 11 попадения. Той обаче не взе участие в последния двубой - 1:2 срещу Локомотив Пловдив на "Герена". От Левски обявиха, че той е почувствал неразположение и е заявил, че няма как да помогне на съотборниците си. Затова и бе изваден от групата за срещата.

Появиха се информации, че Роберта подготвя бягство от Левски. Ръководството на клуба обаче е убедено, че той няма да направи такова нещо. Шефовете разчитат на негова продажба, за да погасят част от задълженията, натрупани тази година, които са в размер на около 5 милиона лева - неплатени заплати, данъци и осигуровки. Очаква се до дни играчът да бъде трансфериран, тъй като интерес към него не липсва. Ситуацията около него следят клубове от Турция, Русия, Нидерландия и Полша. От Левски държат да вземат поне 1 милион евро накуп за Роберта.

Неясно е бъдещето на сънародника на Найджъл - Стайн Спиерингс. Той също може да бъде продаден. Халфът бе закупен от Ваалвайк в началото на годината за 400 хиляди евро. Стайн участва в 12 мача на сините за първенство и купа, в които отбеляза 2 гола.

Тема Спорт: Венци Керчев пред трансфер в чужбина

Бранителят на Ботев Враца Венцислав Керчев е обект на много сериозен интерес от чуждестранни отбори. 23-годишният защитник, който има 17 мача за юношеските формации на България, е един от най-стабилните футболисти при врачани. Става въпрос за клубове от Източна и Централна Европа.

Керчев играе от две години за тима от Северозападна България, като в първия си сезон той бе под наем от Лудогорец, а година по-късно остана перманентно на "Христо Ботев". През двете си кампании Керчев е неизменен титуляр в Ботев Враца и явно това е подбудило интереса на клубове от Стария континент. Керчев е двукратен шампион на нашата страна, след като има мачове за първия отбор на Лудогорец през сезон 2015/16, както и 2017/18.

Договорът на Керчев с Ботев Враца е до лятото на 2021 година и така роденият в Русе футболист може да донесе свежи средства в клубната каса.

Източник: Novsport

Последни новини