Сензациите в пресата: Санкаре започва срещу БАТЕ, ЦСКА договоря крило на Олимпиакос

Сензациите в пресата: Санкаре започва срещу БАТЕ, ЦСКА договоря крило на Олимпиакос

Novsport

14-09-2020, 09:47

Сензациите в пресата днес, понеделник, 14.09.2020 година:

„Тема спорт“: Санкаре започва срещу БАТЕ, ЦСКА договоря крило на Олимпиакос 

Халфът на ЦСКА Юнус Санкаре ще започне като титуляр срещу БАТЕ Борисов. Двубоят от втория кръг на Лига Европа е в четвъртък, 17 септември, от 20:00 часа на "Армията" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. При успех в него червените ще срещнат в следващата фаза победителя от двойката Б36 Торсхавн  (Фарьорски острови) - ТНС (Уелс), които застават един срещу друг в сряда. Санкаре пропусна визитата на Черно море (1:1) заради наказание  - бе изгонен при 1:0 над Славия. Сенегалецът обаче ще бъде в единайсеторката срещу беларусите, като ще действа в ролята на плеймейкър. Сигурен за мястото си в центъра на терена е Амос Юга. До него ще застане най-креативният халф в състава - Тиаго Родригес. Португалецът лекуваше травма в коляното по време на прекъсването в шампионата и се появи като резерва във Варна. Тиаго игра на "Тича" с лепенки на дясното коляно. Именно след негово центриране се стигна до изравнителното попадение на Томи Юрич. Тиаго ще е напълно готов да стартира в четвъртък. През настоящата седмица се очаква да има развитие и по евентуалното привличане на фланговия нападател Йоргос Мантатис. 23-годишното крило е собственост на гръцкия гранд Олимпиакос и може да пристигне на "Армията" като преотстъпен.

„Тема спорт“: Умарбаев титуляр срещу Тотнъм

Халфът на Локомотив Пловдив Парвизджон Умарбаев ще се завърне сред титулярите за двубоя срещу Тотнъм от Лига Европа. Борбеният полузащитник бе резерва при гостуването на Лудогорец. Той се появи на терена едва в 83-ата минута на мача. Тогава Умарбаев замени Кристиан Илич. Парвиз не бе в стартовата единайсеторка, защото използва паузата в шампионата, за да вдигне сватба. Той се ожени в родния Таджикистан. Събитието бе на 5 септември. Той пропусна част от подготовката на отбора, но ще е напълно готов за сблъсъка с лондончани. Надали Бруно Акрапович ще прибегне до някакви други промени по състава. Твърдо аут за двубоя е контузеният централен защитник Давид Малембана. Националът на Мозамбик има проблеми с ахилеса и може да се наложи да се оперира. Ако това се случи, то той ще пропусне всички мачове до края на кампанията. Очаква се в следващите дни договор с Локо Пд да подпише контракт с френския бранител Жан-Кристиан Гомис.

„Мач Телеграф“: Крушарски привика треньора на среща

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски е привикал треньорът Бруно Акрапович и спортният директор Георги Иванов на среща. Заради бизнес ангажименти той пропусна двубоя в Разград и вчера е обсъдил темите около предстоящия мач с Тотнъм, както и представянето на тима срещу Лудогорец в Разград. В разговора е коментирана течащата селекция. Не изключено „черно-белите“ освен да вземат още нови, първият от които трябва да е изкаралият проби Жан-Кристиян Гомис, да има и изходящи трансфери. Сериозен интерес има към Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев и Диниш Алмейда. Първият играе много силно това лято и вкарва решителни попадения, което не остава незабелязано най-вече в южната ни съседка Турция. 

„Тема спорт“: Белия пуска Александров титуляр

Старши треньорът на Арда Николай Киров-Белия смята да пусне Михаил Александров за сефте като титуляр при домакинството на Славия в следващия кръг. Досега бившият футболист на ЦСКА, Лудогорец и др. не е започвал сред 11-те за кърджалийци. От началото на кампанията той влизаше основно като смяна. Сега обаче за двубоя с белите Киров е решил да заложи на него от самото начало. Мачът със Славия е другият понеделник (21 септември). В последния кръг Арда направи 0:0 с Ботев Враца, като почти цяло второ полувреме игра с човек повече. Александров се чувства все по-добре след периода на възстановяване от тежката контузия.

„Тема спорт“: Черно-белите с план „Анти Хари Кейн"

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович вече е разработил план за спирането на звездата на Тотнъм Хари Кейн. Все още обаче не е ясно дали капитанът на шпорите и Англия ще бъде използван от Жозе Мауриньо в срещата. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е в четвъртък, 17 септември, от 19:00 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2. Босненският специалист няма да изневери на стила, който налага отборът. Той ще се стреми да добута двубоя до продължения.

Източник: Novsport

Последни новини