Сензациите в пресата: Сделката за Неделев не е пропаднала, Черно море се разделя с двама чужденци

Сензациите в пресата: Сделката за Неделев не е пропаднала, Черно море се разделя с двама чужденци

Novsport

13-07-2020, 09:23

Сензациите в родната преса на 13 юли, понеделник, 2020 година:

Тема Спорт: Сделката за Неделев не е пропаднала

Тодор Неделев не е отхвърлил офертата на борещия се за титлата в Турция Трабзонспор, съобщиха от Ботев. Beроятността той да премине в този клуб не е никак малка. Както е известно, през миналата седмица от ръководството на жълто-черните оповестиха, че при тях е пристигнало официално предложение за откупуване на правата на национала. През пролетта пък на няколко пъти 27-годишният халф заяви, че му е време да заиграе отново в чужбина.

"Да се надяваме, че не виждаме Тодор Неделев за последно с екипа на Ботев. Има оферта за него, трябва да си реши момчето. Информацията, че е отказал на Трабзонспор, не е вярна", заяви помощник-треньорът на жълто-черните Диян Божилов.

През тази седмица канарчетата трябва да финализират преговорите с Даниел Кайзер, който да се завърне в тима. Вратарят предстои да се раздели с полския Шльонск, в който е твърда резерва. В продължение на 2 сезона 28-годишният страж бе титуляр под рамката на жълто-черните, но през лятото на 2019-а напусна като свободен агент.

Меридиан мач: "Царете" набелязаха французи

Царско село е набелязал за привличане играч от гостуващия у нас тим на свободни агенти от Франция. Те вече изиграха две контролни срещи, в които постигнаха две ремита. Първо направиха 2:2 срещу Сливнишки герой, а след това ново равенство 1:1 срещу Спортист Своге. Снощи французите играха и с дублиращия отбор на Царско село на стадион „Арена Царско село". Собственикът на новака в елита Стойно Манолов е под карантина, но в една от къщичките на своя комплекс. Не е изключено той дори да си е избрал такава, от която да може да гледа мача.

Меридиан мач: Арда зачерква агенти, раздули селекцията

Ръководството на Арда е взело решение да спре да работи с част от футболните агенти, които досега движеха селекцията. Причината е, че през първия сезон в елита в тима се взеха играчи за твърде сериозни заплати, които обаче не оправдаха очакванията. Сега Николай Киров ще има възможност да подсили състава си за следващия шампионат в определени рамки. На този етап треньорът трябва да търси предимно български футболисти, като той самият предпочита да подбере млади момчета, които постепенно да развие и да наложи в мъжкия футбол, какъвто беше и маниерът му на работа в Ботев (Пд). Със сигурност в Арда ще се огледат и за качествени попълнения от чужбина, но те ще са далеч поевтини от тези, които гледахме в Кърджали преди пандемията.

Тема Спорт: Черно море се разделя с двама чужденци

Бъдещето на двама чужденци в състава на Черно море е неясно. Това са централният защитник Димитриос Хантакиас и халфът Жордао Кардосо. Двамата бяха резерви през по-голяма част от сезона и няма да е изненада, ако напуснат „Тича“. По време на пандемията 25-годишният гръцки защитник призна, че иска да се завърне в родината си. Той разкри, че няколко клуба са проявили интерес към него, като сред тях е и Панатинайкос. През сезона Хантакиас изигра 22 шампионатни двубоя, като в тях отбеляза 1 гол - при домакинското равенство с Етър (1:1) на 27 юли миналата година.

Жордао така и не успя да оправдае очакванията. Той записа на сметката си 20 участия в елита. Само в 5 мача обаче 23-годишният португалец попадна в стартовата единайсеторка, а само в 2 от тях престоя на терена пълни 90 минути. Офанзивният играч така и не успя да реализира гол.

Засега на "Тича" остават звездите на отбора - крилото Матиас Курьор (32 г.), който се завърна в състава в началото на годината, и бразилецът Родриго Енрике (27 години).

Преди дни Черно море направи входящ трансфер - привлече халфа Стефан Велев, който е работил с Илиан Илиев в Берое и Левски. Треньорът обаче иска да подсили и фланговата мощ в състава, която бе ослабена след продажбата на Мартин Минчев в Спарта Прага. Най-вероятно за тази позиция Илиев ще привлече чуждестранен футболист. Няма да е изненада, ако варненци вземат и краен защитник. През следващата година треньорът ще продължи с линията по налагане на собствени юноши в състава.

Източник: Novsport

Последни новини