Сензациите в пресата: Селекцията на Локо (Пловдив) зацикли много сериозно

Сензациите в пресата: Селекцията на Локо (Пловдив) зацикли много сериозно

Novsport

11-01-2021, 08:13

Сензациите в пресата за днешния ден:

"Тема Спорт": Селекцията на Локо (Пловдив) зацикли сериозно

Докато в Ботев действат с размах, в Локомотив Пловдив са доста пасивни на трансферния пазар до момента. Селекцията на черно-белите е зациклила, а треньорът Александър Тунчев вече обяви, че са му необходими поне трима-четирима нови играчи. Той иска да подсили отбора във всички линии, за да може Локо докрай да е в борбата за първото място и Купата на България. Най-належащо е привличането на нападател и централен защитник.

Причината е, че още през есента бе освободен таранът Анте Аралица, а след края на полусезона Милош Петрович премина в гръцкия Ксанти. На "Лаута" имат набелязани играчи за тези постове, но засега не успяват да ги привлекат. Към момента черно-белите не са близо до подпис с нито един нов. Надеждите на треньора Александър Тунчев са, че до старта на подготвителния лагер в Поморие отборът ще има не едно, а няколко нови попълнения. Кампът край морето стартира на 20 януари.

"Тема Спорт": Лудогорец взима таран от Хърватия

Лудогорец е в напреднали преговори за привличането на централен нападател от Хърватска. Новият треньор на разградчани Валдас Дамбраускас е отлично запознат с качествата на играчите в местната лига. Той бе привлечен преди броени дни от Горица, който заема трето място в първенството. От този тим орлите се надяваха да вземат и вратаря Кристиян Кахлина, но опитите им удариха на камък.

Нещата около привличането на набелязания нападател се движат от местен мениджър, който помогнал за пристигането на Дамбраускас в Лудогорец. Очаква се развитие по евентуален трансфер да има до няколко дни. Лудогорец иска да подсили нападението си, защото въобще не е ясно дали ще може да използва испанския таран Ихинио Марин през пролетния полусезон. През есента той получи много тежка контузия - счупи глезен, и се наложи да се подложи на сериозна операция.

Така новият треньор разполага за върха на атаката само с румънския ветеран Клаудиу Кешерю и младока Митко Митков. 

"Maч Телеграф": Нови в Берое само при продажба

Нови футболисти в Берое ще има само при трансфер на някой от настоящите играчи. Това обяви пред „Мач Телеграф“ спортният директор на клуба Валентин Грудев.

„На този етап нямаме планове да привличаме нови играчи. Само ще спомена, че реално ние имаме две нови попълнения - Карлос Охене и Ибрахима Конте, които почти не играха през есента заради контузии“, коментира Грудев.

По най-интересната тема - тази за бъдещето на аса Гаюс Макута, бившият вратар обяви:

„Чакаме офертите на 2-3 клуба, но все още ги няма черно на бяло. Ако преценим, че ни устройват, ще го продадем още сега. Шансът той да остане в Берое е 50 на 50. Иначе има оферти и за други двама наши играчи, но не искам да споделям имена".

Източник: Novsport

Последни новини