Сензациите в пресата: Сираков вече обмисля варианти за нов директор

Сензациите в пресата: Сираков вече обмисля варианти за нов директор

Novsport

03-02-2021, 07:49

 Най-интересните заглавия от спортната преса днес:

Тема Спорт: Сираков разглежда варианти за директори

Собственикът на Левски Наско Сираков е започнал да разглежда кандидатури за назначаването на нов изпълнителен и спортен директор. До края на миналата година този пост бе заеман от Павел Колев. Бившиятжурналист обаче реши да поеме по нив път и предпочете да продължи да работи в УЕФА. Още от преди да дойде на "Герена", той беше делгат на мачове от евротурнирите към европейската футболна централа. 

В началото на 2021-а Колев официално подаде молба за напускане на Левски, която бе одобрена на Управителния  и Надзорния съвет на клуба. Той обаче обяви, че ще остане на поста, докато не бъде намерен негов заместник, който да бъде вписан в Търговския регистър като човек, който да представлява сините - тоест да подписва договори. Засега Сираков не се е спрял на човек, на когото да повери голямата отговорност реално да управлява ежедневната дейност в клуба. 

Босът засега не е водил разговори с хора, които да седнат на горещото място, разкриха от "Герена". Преди Нова година се заговори, че то може да бъде поверено на бившия капитан, а след това и тийм мениджър и спортен директор на Левски Христо Йовов, който за крактко дори бе притежател на голям пакет акции. Бижутера бе нещо като помощник на Сираков през лятото и есента на 2013 година, когато Наско бе спортно-технически шеф. 

Сираков е започнал да води предварителни разговори за спортен директор, съобщи Спортал. Той ежедневно работи и по селекцията на сините, но треньорът Славишя Стоянович настоява да има близо до себе си и спортен директор. В момента Сираков има последната дума по това дали даден играч да бъде привлечен. 

Тема Спорт: Валентич взе решение за Станислав Маламов

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич взе решение за каращия трети месец проби Станислав Маламов. На футболиста, който е носител на Купата на България с ЦСКА през 2016 година, е съобщено, че е свободен да си търси нов отбор, тъй като не е успял да впечатли босненския наставник. За последно Маламов бе част от Витоша (Бистрица) през есента на миналата година, но тимът се отказа от участие във Втора лига.

Валентич все още не е взел решение за норвежеца Анвар Алионуси, като това ще стане след контролата с Царско село в събота. Мачът е в Коматево от 14:00 часа. Засега по-вероятно е Елионуси да получи предложение за договор.

Тема Спорт: Илия Димитров няма да остане в Левски

Нападателят Илия Димитров най-вероятно няма да остане в Левски за пролетния полусезон. 24-годишният футболист бе част от лагера на "сините", но игра единствено в контролата срещу Сараево (0:1) и не впечатли с изявите си. През есента Димитров взе участие в общо 7 двубоя – 6 за първенство и 1 за Купата на България, като така и не успя да се разпише.

По всичко личи, че в Левски за пролетта остава Найджъл Робърта. Към него имаше запитвания от доста клубове, но нито един от тях не извади оферта, която да задоволява ръководството на „сините“. В момента Робърта е следен от шведския шампион Малмьо, но клубът не е склонен да брои 1 млн. евро, колкото иска Левски.

Оставането на Найджъл ще означава и раздяла или преотстъпване на Илия Димитров. В кариерата си той има общо 24 мача във всички турнири с 1 гол за Левски. За върха на атаката „сините“ разполагат още със Стивън Петков и Валери Божинов, както и с младоците Марин и Мартин Петкови. Юношите се понравиха с играта си в контролите в Хърватия и на тях със сигурност ще се разчита до края на първенството.

Източник: Novsport

Последни новини