Сензациите в пресата: Славиша бърка бетон за дербито, прекарват Бруно за негов любимец

Сензациите в пресата: Славиша бърка бетон за дербито, прекарват Бруно за негов любимец

Novsport

16-12-2020, 09:48

Сензациите в пресата днес, сряда, 16.12.2020 година:

„Тема спорт“: Славиша бърка бетон за дербито

Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще избере дефанзивна тактика за вечното дерби с ЦСКА. Сблъсъкът е в петък от 18:00 часа на националния стадион. Сърбинът със словенски паспорт смята да "забърка бетона" срещу армейците, които влизат като огромен фаворит в мача, имат и 15 точки повече. Откакто е начело на отбора, сините неизменно вкарват гол, но в последните три двубоя защитата винаги се пропукваше -допускаше по два гола от Арда, Берое и Царско село. Затова срещу ЦСКА Стоянович ще изневери на стила си и ще прибегне към по-предпазлива стратегия. На вратата на Левски за двубоя ще се завърне Николай Михайлов. Той бе оставен на пейката през уикенда срещу Царско село, но заместникът му Николай Кръстев не бе убедителен. Днес сините започват подготовка за ЦСКА.

„Мач Телеграф: Прекарват Бруно за негов любимец

Сериозен обрат може да настъпи в плановете на селекцията на ЦСКА, стана ясно вчера. Любимец на Бруно Акрапович може да се размине с Борисовата градина. Според информациите става въпрос за Диниш Алмейда. „Черно-белите“ бяха категорични, че няма да го дадат без бой на „червените“ и това е напът да се сбъдне. Твърди се, че пловдивчани са по-близо до сделка с Лудогорец отколкото при „армейците“. „Орлите" били готови да платят за него 200 000 евро, което ще задоволи „черно-белите“. Както е известно, Георги Иванов разкри, че „смърфовете“ трябва да делят парите с Монако, който си е запазил процент от следващ трансфер на защитника. На „Армията“ пък се надяваха да го вземат без пари или срещу нищожна сума, защото отношенията му с Локо приключват през лятото, а няма индикации да поднови договора си. „Орлите“ също му били хвърлили око за заместник на Драгуш Григоре и предложението от Лаута им дошло дюшеш. Босът на „смърфовете“ Христо Крушарски пък все още не може да преживее, че Акрапович се изниза по такъв начин от „Лаута“.

„Тема спорт“: Днес решават за Славчев и Краев

Днес халфовете на Левски Симеон Славчев и Андриан Краев ще преминат фитнес тест. Той ще покаже дали двамата ще могат да вземат участие в сблъсъка с ЦСКА. И двамата бяха дълго време в лазарета. Славчев за последно бе на терена в началото на октомври. Привлеченият от Хебър Андриан Краев пък получи травма през ноември. На "Герена" се надяват, че двамата ако не цял мач, ще могат да играят поне по едно полувреме. Стоянович има куп проблеми, тъй като заради червени картони бяха наказани Орлин Старокин и Илия Юруков. Така изборът за халфовата линия е силно ограничен. Както е известно, едва през април за игра ще са готови близнаците Борислав и Радослав Цоневи, които се възстановяват след операции на коленете. 

„24 часа“: БФС избира новите треньори на България по немски модел

БФС смята да използва изпитания немски модел при избора на нови национални селекционери. Отдавна традицията в Германия е следващият треньор на представителния тим да е този на младежкия. Като обикновено дори той е помощник при мъжете. Идеята дошла заради изключително тежката ситуация в националния отбор през 2020 година, която завършихме без победа в официален мач и на 68-о място в световната ранглиста. В Европа вече сме в долната половина на ранглистата. Шефовете на БФС ще дадат отбора на Александър Димитров, като и без това повечето играчи от неговия тим отиват при мъжете, независимо от това, че са още млади. В световните квалификации ще имаме тотално нов отбор, като от досегашния едва ли ще бъдат викани повече от двама-трима. Единственият сигурен е Божидар Краев, който в последните мачове не играе за датския шампион „Мидтиланд“. Така младежите трябва да бъдат поети от Ангел Стойков. Бургазлията обаче имал доста колебания за това. При това положение има голяма вероятност там да отиде наставникът на „Добруджа“ Светослав Петров. В момента Стойков води набори 2002 и 2003. Той и Петров започват да учат за лиценз „Про“ от януари, след като се справиха с изпитите в треньорската школа. При положение че Стойков се съгласи да поеме младежите, на неговото място ще дойде бившият защитник на „Славия“ Йордан Петков, който води набори 2004 и 2005 г. В останалите възрастови групи нямаме сформирани национални отбори. Така например при набор 2006 има два, които са на Западна и Източна България. Единият се води от рекордьора по титли с различни отбори в България Стефан Колев-Менгеле, а другият от четвъртия в света Георги Георгиев-Гецата. За разлика от почти всички останали европейски страни България няма сформиран и отбор за набор 2007 г. На последното заседание на изпълкома на БФС бе даден мандат на временния президент Михаил Касабов да вземе решение за националните селекционери и на следващото заседание те да бъдат избрани. Идеята да се търси чужденец е била отхвърлена веднага, защото се е преценило, че при такива резултати нито един качествен треньор извън България няма да се съгласи да поеме мъжкия отбор. Нашите влязоха във Втора дивизия на Лигата на нациите благодарение на резултатите на Петър Хубчев и веднага изпаднаха след само две равенства под ръководството на Георги Дерменджиев. Извоюваният отново по времето на Хубчев шанс за класиране на европейско първенство се изпари още в първия двубой срещу Унгария в София. Сега от март стартират световни квалификации, където сме в една група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва, което означава отново трудни мачове. Поне ще е интересно на президента на ФИФА Джани Инфантино, който призна, че нашата група му е най-интересната в нея, защото е събрала страните на сърцето му - Италия и Швейцария. А първите ни мачове са точно срещу тях в София, стана ясно от програмата на квалификациите.

Източник: Novsport

Последни новини