Сензациите в пресата: Спас Делев готов за финала

Сензациите в пресата: Спас Делев готов за финала

Novsport

09-05-2021, 09:29

Сензациите в пресата днес, неделя, 9 май 2021 година:

„Тема спорт“: Спас Делев готов за финала 

Възстановяването на Спас Делев върви по план и той ще е готов за финала за купата срещу ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Нападателят на Арда не е играл от полуфинала-реванш на 13 април срещу Славия в София, спечелен с 1:0. През пролетния дял националът бе измъчван от контузия, като след успеха над „белите“ бе решено да не играе известно време, за да се възстанови напълно за сблъсъка за отличието на 19 май. Другият контузен Иван Коконов вече се завърна на терена, като започна сред 11-те при победата с 2:0 над Берое в Стара Загора. Спас Делев е бил категоричен пред спортно-техническия щаб, че иска на всяка цена да вземе участие във финала за купата с ЦСКА. Старши треньорът Николай Киров-Белия заяви, че добрата статистика, която има срещу Любослав Пенев, няма да е решаваща. "На финала ще се срещнат Арда срещу ЦСКА. Статистиката между треньорите, които водят в момента тези състави, мисля, че не е от никакво значение. Не мисля, че това ще е някакъв водещ фактор", коментира Киров пред "Код спорт" по ТВ+. Белия има 3 победи, 2 равенства и 1 загуба, дошла на старта на плейофите - 0:1 на "Армията" на 3 май. Киров обаче продължава де не е подписал нов договор с Арда. Контрактът му изтича през юни. Ръководството на кърджалийци вече му е предложило, като се очаква решението на специалиста. Белия вече има два финала за купата. Първият през 2017-а спечели срещу Лудогорец с Ботев Пд (2:1), а вторият през 2019-а загуби от градския съперник Локомотив (0:1).

„Mач Телеграф“: Спонсор наливал по милион на месец в Берое

Слуховете, че Берое има един от най-големите бюджети в елита, а резултатите не го покриват, се потвърдиха. Собственикът на „Градус“ Иван Ангелов обяви, че компанията му е сред най-големите спонсори на тима и осигурявал по милион на месец за „зелените“. Това стана по време на изслушване в Народното събрание. Иначе днес в Стара Загора се очаква да дадат повече яснота за мерките, които Петър Колев поиска да бъдат взети от ръководството. Треньорът настоява за яснота около бъдещето на играчите, чийто договори изтичат. Един от тях вече е сигурно, че напуска Града на липите. Крум Стоянов реши да не чака и ще продължи кариерата си в Арда.

„Тема спорт“: Бултрасите искат среща с Бербатов

Феновете на Ботев (Пд) поискаха среща с Димитър Бербатов. Те настояват той да им разкрие плановете си за промяна във футбола ни, след като до този момент е единственият кандидат за президент, който официално е издигнал кандидатурата си. Иначе бултрасите обявиха с декларация, че са притесните от ситуацията, която цари в момента в централата и решението на Борислав Михайлов да се завърне като шеф на БФС. Фенклубът на Локомотив (Пд) също излезе с остра позиция срещу централата.

„Мач Телеграф“: От Монтана готвят десант под Околчица

Безплатен транспорт организира Монтана за феновете си, които ще искат да подкрепят отбора утре във Враца. Засега на „Огоста“ са предвидили един автобус, който ще тръгне от автогарата в града в 16:00 часа. Както е известно, заради мерките срещу COVID-19 секторите за гостуващите агитки са с орязан капацитет. Очаква се обаче Монтана да се радва на поне 200 гърла под Околчица. От тима отчитат, че това е една от най-важните срещи, които са имали до този момент от началото на сезона. „Синьо-белите“ ще търсят реванш за двете загуби от „зелените“, които допуснаха до този момент.

Източник: Novsport

Последни новини