Сензациите в пресата: Стаматов се завръща до седмица

Сензациите в пресата: Стаматов се завръща до седмица

Novsport

06-03-2021, 08:36

 Най-интересното от днешните спортни заглавия:

Тема Спорт: Стаматов хвърля шината до седмица

Левият бек на Левски Матео Стаматов след седмица ще свали шината от коляното си. В момента той се възстановява от травмата в Барслеона. 

"Следващата седмица трябва да я сваля и да започна раздвижване. От първия момент съм под наблюдението на известния лекар д-р Рамон Кугат, с когото се познаваме отдавна. Поддържаме връзка от момента, в който той ми направи операция преди години, когато играех в Еспаньол", сподели Стаматов пред "Гонг".

"Докторът иска поне една-две седмици да следи ежедневно как реагира коляното на натоварванията и тогава ще решим дали ще остана още, или ще се върна в София. Но възстановяването ще отнеме поне 20 дни. Трябва търпение и упоритост. Нищо не може да ме спре да постигна целите си", каза още бранителят.

Той допълни че не се притеснява от конкуренцията на Файсал Рерас и отбеляза, че отборът е започнал да прави стъпки в правилната посока.

Тема Спорт: Два варианта за нов треньор на Ботев (Враца)

Класирането на Ботев (Враца) за четвъртфиналите за Купата на България не е променило решението на ръководството на клуба относно бъдещето на старши треньора Антони Здравков. За да стигнат до двубоя с ЦСКА-София, врачани отстраниха аматьорския Черноморец (Балчик). Успехът с 3:0 прекъсна негативната серия от 8 поредни загуби на Ботев. Решаващо за бъдещето на Сухия остава дербито с Монтана във вторник. От клубната управа вече обявиха, че след регионалния сблъсък ще има сбирка, на която всеки от ръководството ще изкаже мнението си и ще се вземе решение дали да се предприеме треньорска рокада.

Все пак, в Ботев вече са започнали сондажи за евентуален нов наставник. Сред опциите са бившият треньор на Кариана (Ерден) Веселин Великов и Милен Радуканов, който за последно води Септември (София) през миналия сезон, но след загубения бараж за елита от Царско село напусна. В момента и двамата са без работа.От ръководството на клуба от Северозапада отрекоха предни дни, че Велислав Вуцов е фаворит номер едно за бъдещ нов треньор.

Любопитното е, че след дербито с Монтана на Ботев (Враца) предстои домакинство на Левски на 13 март от 16:30 часа, а след това е четвъртфиналът за купата с ЦСКА-София на 18 март.

Тема Спорт: Освободен от Ботев (Пд) си намери нов отбор

Освободеният от Ботев (Пловдив) бразилец Маркиньос Педросо си намери нов отбор. Левият бек подписа с румънския Виторул (Констанца). Този тим е на 11-о място в местния елит. 

27-годишният Маркиньос пристигна в Коматево, като на него вече бившият треньор Ферарио Спасов възлагаше големи надежди. Той обаче разочарова. През есента Маркиньос участва в 11 шампионатни двубоя, в които си заработи 5 жълти картона. Той бе един от първоите освободени през зимата. 

Преди да облече жълто-черната фланелка, Маркиньос е бил съотборник с английската легенда Уейн Рууни в американския Ди Си Юнайтед. В кариерата си е носил още екипите на Гуарани, Гремио, Газиантепспор, Ференцварош и Далас.

Източник: Novsport

Последни новини