Сензациите в пресата: Стоянович се консултирал с Мариани за нов в Левски, рекорд по използвани играчи в Ботев

Сензациите в пресата: Стоянович се консултирал с Мариани за нов в Левски, рекорд по използвани играчи в Ботев

Novsport

19-02-2021, 08:05

 "Тема спорт": Стоянович се консултирал с Мариани за Драган Михайлович 

Наставникът на Левски Славиша Стоянович се е консултирал с Давиде Мариани за привличането на Драган Михайлович. Десният бек дойде с препоръките на помощник-треньора Живко Миланов, но Славиша е направил допитване и с Мариани. Швейцарецът игра под ръководството на сърбина през есента на 2018 година. Той обаче блесна в началото на сезон 2018/19 при Петър Хубчев. Тогава в първите три шампионатни мача Мариани отбеляза 4 гола, а в три двубоя в Лига Европа се разписа два пъти. Това беше достатъчно за Шабаб (Ал Ахли) от ОАЕ да извади 1, 417 млн. евро за правата на офанзивния халф.

Мариани е бивш съотборник с Михайлович от юношеския национален отбор на Швейцария. Освен това, те имат съвместен период и в Лугано. Двамата са привлечени в клуба почти по едно и също време, през юли 2016 година, и играят заедно до юли 2018-а. Давиде е казал добри думи за "сините" и е посъветвал Михайлович да приеме офертата.

"Мач Телеграф": Ботев Пд с рекорд за използвани играчи

Промяната в собствеността на Ботев (Пловдив) докара и нови играчи, а с това направи "канарчетата" отборът, разчитал на най-много футболисти от началото на сезона. След пускането на Па Конате, Реда Рабей, Емануел Току, Марио Младеновски и Кевин Янсон при загубата с 0:2 от Арда (Кърджали) при подновяването на шампионата, "жълто-черните" вече са разчитали на 34 играчи. Отборите, затънали в дъното на класирането - Славия и Етър, са другите с най-много експерименти в търсене на успеха, съответно с 33-ма и 32-ма.

На другия полюс по брой експлоатирани футболисти е градският съперник на Ботев - Локомотив (Пловдив). Щабовете на "черно-белите" и на Берое са разчитали на 22-ма играчи. Арда и Ботев (Враца) са с по 25.

Източник: Novsport

Последни новини