Сензациите в пресата: Съперникът на ЦСКА дели чартър, бунт в Етър преди „Огоста“

Сензациите в пресата: Съперникът на ЦСКА дели чартър, бунт в Етър преди „Огоста“

Novsport

24-08-2020, 10:29

Сензациите в пресата днес, понеделник, 24.08.2020 година: 

„Меридиан мач“: Емил Стоев с шанс да играе срещу албанците в Лига Европа

Поне един от контузените флангови футболисти на Славия - Емил Стоев, ще пътува с тима за гостуването на албанския Кукъси в четвъртък. Той вероятно няма да е в кондиция да играе от първата минута, но ще е опция като резерва. Радослав Кирилов също е обявил, че се чувства добре и иска да опита да тренира, но решението за това ще има лекарският щаб преди днешната тренировка. Вероятно той ще получи по-дълга почивка, за да не се усложни травмата му. В следващите седмици се очаква и завръщането на ветерана Дарко Тасевски в състава на „белите“.

„24 часа“: Съперникът на ЦСКА дели един чартър с „Хибс“, идва от Цюрих

Малтийският „Сайрънс“, който в четвъртък гостува на ЦСКА в предварителния кръг на Лига Европа, ще пристигне доста сложно в София. Ръководствата на „Сайрънс“ и „Хибърниънс“ са решили да си поделят разходите по самолета.  Заради това първо се тръгва от Ла Валета и се каца в Цюрих. Там се стоварват играчите на „Хибс“, които с автобус продължават към Вадуц, Лихтенщайн, където е техният двубой. Чартърът пък излита и каца в София. След двубоя самолетът продължава по обратния път, за да прибере „Хибс“ от Швейцария, а след това и двата отбора да стигнат до Малта. „Сайрънс“ се притесняват за връщането си, защото в Малта трябва да представиш отрицателен тест за коронавирус, за да влезеш от България. Двубоят обаче приключва прекалено късно, за да бъде направена такава проверка в България. Коронавирусът вече внесе достатъчно хаос в евротурнирите. Първо заради положителни проби приключи косовския „Дрита“ в Шампионската лига. Същата съдба ще има „Слован“ (Братислава), след като два негови отбора не бяха допуснати до Фарьорските острови да играят с „Класвик“ заради положителни проби. Очаква се да бъдат провалени още няколко мача. По разпоредбите на УЕФА всеки отбор носи отговорност за неспазване на изискванията за борба с заболяването.

„Тема спорт“: Джарета предложил трима от ЦСКА на Уотфорд

Кристиано Джарета е предложил трима футболисти на ЦСКА на английския Уотфорд. Според БЛИЦ това са Али Соу, Стефано Белтраме и Валентин Антов. Първият и вторият бяха привлечени на "Армията" със съдействието именно на Джарета. Още преди месец в западната преса излезе материал, че Уотфорд преговаря с Джарета за поста спортен директор. Малко след това от ЦСКА публикуваха декларация на сайта си, в която отсякоха, че италианецът продължава да работи за клуба. А миналата седмица новината за обвързването на Джарета с Уотфорд пак се появи в английски медии. Факт е, че от началото на сезона Джарета не се е появявал на стадион "Българска армия". Той си е тръгнал от София около 20 юли и вече повече от месец го няма. Припомняме какво написаха от "Армията" в навечерието на новото първенство. "За да предотвратим всички спекулации, ви уведомяваме, че спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета има действащ договор с клуба за още 2 години. В момента той изпълнява съвестно служебните си задължения, касаещи ЦСКА в чужбина. Ако се появи отбор, който е заинтересован от професионализма на г-н Джарета и той самият реши да търси ново предизвикателство, ние като коректен клуб няма да му правим спънки и ще уважим неговото желание и решение", обявиха от ръководството на ЦСКА на 4 август. На 21 август пък близкият до Уотфорд сайт "Training-ground.guru" написа, че Джарета е започнал работа за английския клуб. "Кристиано Джарета вече е на "Викъридж Роуд" и изпълнява ангажиментите си. Той замени на поста французина Ерик Роа, който се задържа 8 месеца", гласеше публикацията в Training-groun.guru. Новината все още не е потвърдена нито на официалния сайт на Уотфорд, нито на този на ЦСКА. 52-годишният италианец изпълняваше ролята на спортен директор на ЦСКА от февруари 2019-а. Той бе назначен на "Армията" малко след трансфера на Десподов в Каляри, за който съдейства. Джарета е добре познат на собствениците на Уотфорд - семейство Поцо, тъй като работиха заедно в Удинезе.

„Меридиан мач“: Халф е с неизяснен статут в Локо Пд

Халфът Валентино Пулиезе в момента е с неизяснен статут в Локо (Пд). Той продължава да има договор с клуба, но е без картотека и не попада в групата на отбора за мачовете от първенството. Очевидно от ръководството искат да го освободят, но швейцарецът на този етап не е дал съгласието си контрактът да бъде прекратен. Той участва в тренировките на тима, тъй като няма достатъчно футболисти за тактически занимания. Това налага често в двустранните игри да се включват помощниците Александър Тунчев и Ванчо Траянов. В клуба продължават да очакват нападателя Валмир Бариша. Юношата на Рома, за който „Меридиан Мач“ първи писа, трябва да разтрогне договора си с румънския Киндия (Търговище).

„Меридиан мач“: Потушават бунт в Етър преди „Огоста“

Част от играчите на Етър са планирали бойкот на гостуването на Монтана в мач от Първа лига. Те били недоволни от тежката ситуация и пълен хаос в клуба. До последно те обаче са били убеждавани от временния треньор Калоян Чакъров да стиснат зъби поне до общото събрание на клуба утре и след това да взимат крайни решения.

Източник: Novsport

Последни новини