Сензациите в пресата: Тиаго вече е в Португалия, Кешерю псувал след гола в Търново

Сензациите в пресата: Тиаго вече е в Португалия, Кешерю псувал след гола в Търново

Novsport

31-08-2020, 09:26

Сензациите в родната преса на 31 август, понеделник, 2020 година:

Меридиан мач: Тиаго вече е в Португалия

Халфът на ЦСКА Тиаго Родригес не попадна в групата на „червените" за дербито със Славия. „Меридиан Мач" научи, че той от известно време е в родната си Португалия. Както единствени съобщихме „армейците" се гласят да продават Тиаго, към който има солиден интерес от западни клубове. Възможно е именно в този момент халфът да финализира свой трансфер в португалски клуб.

Преди мача със Славия от „Армията" нямаше официална информация за отсъствието на Тиаго. Пуснаха се слухове, че той е контузен, но по-скоро тези твърдения са за заблуда. Ръководството на ЦСКА пази стриктна тайна около трансферната си политика, а от съблекалнята ни тима твърдят, че самият Кристиян Малинов, който наскоро беше продаден в белгийския елитен ОХ Льовен, е разбрал едва в последния възможен момент, откъде е офертата за него.

Меридиан мач: Ботев (Пловдив) следи Макенджиев

Ботев (Пд) търси спешно нов титулярен вратар, а Благой Макенджиев е в списъка на желаните, научи „Меридиан Мач". В Коматево не са доволни от настоящото дуо под рамката - Янко Георгиев и Георги Аргелашки, които и според феновете не отговарят на амбициите и реномето на Ботев. Онзи ден гостуването на Арда, загубено с 2:3, стартира Янко Георгиев, който беше заменен принудително заради травма от Аргелашки. В конкретната среща не може да се каже, че двамата вратари са допуснали фатални грешки, а дори вторият спаси дузпа, бита от Иван Коконов, която нападателят на Арда довкара. Като цяло обаче Янко Георгиев, който е изпадал с три отбора от родния елит - Септември, Черноморец (Бс) и Нефтохимик, не се представя добре за Ботев.

Според запознати е много вероятно „канарчетата" да потърсят Благой Макенджиев, който в момента е без отбор, след като скъса договора си с Дунав. Възможно е трансферът му в Ботев да се осъществи по време на паузата.

В същото време в спортно-техническия щаб на "жълто-черните" са стреснати от ужасната форма на младока Станислав Работов, който дори беше извикан в националния отбор. Защитникът играе трагично в последните няколко мача. Той беше разнасян по целия терен от Али Coy в мача с ЦСКА, после на прави дузпа срещу Берое, а онзи ден в  Кърджали също игра много слабо. Според запознати единствената причина Ферарио Спасов да не е забил Работов на пейката е, че няма качествен резервен вариант.

Меридиан мач: Кешерю псувал след гола в Търново

В Лудогорец явно не са свалили напрежението след отпадането от ШЛ. Това се видя ясно и по телевизията, която предаваше мача с Етър. „Орлите" спечелиха срещата с 2:0, но играха много слабо.

Показателна бе реакцията на Клаудиу Кешерю след попадението му за 1:0. Румънският сайт Sport.ro разчете по устните на нападателя какво казва той след гола - „Bagamias pula in mata", което на български се превежда като „Ще му е*а п*т**** м*йчина". Кешерю бе доста яростен, като се наложи да бъде озаптяван от Абел Анисе, докато редеше обидните думи. Към кого обаче са насочени тези псувни, не е ясно. Знае се, че 2020 година е много тежка за Кешерю, който изтърпя две контузии, една операция, бе заразен с коронавирус, а за капак отпадна от националния тим на Румъния. След мача нервите също взеха връх. Алекс Сантана бе бесен на свой съотборник, което също се видя по телевизията. Тогава той бе възпрян от миротворителя Анисе, от Козмин Моци, както и от тим мениджъра Николай Кирчев, които едвам го вкараха в тунела.

Тема Спорт: Уорън Фийни си тръгна

Главният мениджър на Пирин Бл Уорън Фийни си е тръгнал, разбра "Тема Спорт". Той се е прибрал до Северна Ирландия, като е използвал паузата в шампионата, Фийни остана в България по време на извънредното положение заради коронавируса, а после започна подготовка за новия сезон във Втора лига. Той обаче започна кошмарно за Пирин и не е изключено Фийни дори да не се върне у нас.

Днес ръководството на орлетата ще проведе среща на високо ниво, след която ще стане ясно каква ще е съдбата на специалиста.

Вчера "Тема Спорт" потърси собственичката Ива Уорън, която бе лаконична: "Ще говорим утре, тогава ме потърсете" (б.а. - днес). В Пирин Бл все пак са започнали сондажи за нов старши треньор. Според запознати доста от играчите не били доволни от методите на работа на северноирландеца.

Засега орлетата не са обявявали контрола по време на паузата, а след нея приема новака Спортист Своге.

Тема Спорт: Охене остава под Аязмото

Карлос Охене ще остане в Берое. Преди няколко седмици бе обявено, че от старозагорския клуб са склонни да се разделят с ганайския халф.

Полузащитникът е променил мнението на треньорския щаб и в крайна сметка е по-вероятно да продължи под Аязмото.

Карлос Охене изигра много силно първо полувреме срещу Ботев Пловдив в Коматево, но получи лека травма. Очакванията са той да бъде на разположение на Димитър Димитров за мачовете след паузата в шампионата.

Херо искал да има повече алтернативи в средата на терена и затова на този етап ганаецът ще получи кредит на доверие. Такъв обаче нямаше за нападателя Зоран Йосипович, който бе освободен.

Източник: Novsport

Последни новини