Сензациите в пресата: Тодоров бесен на две от звездите, паспортна сага довела Текпетей при „орлите“

Сензациите в пресата: Тодоров бесен на две от звездите, паспортна сага довела Текпетей при „орлите“

Novsport

12-08-2020, 09:07

Сензациите в родната преса на 12 август, сряда, 2020 година:

Тема Спорт: Напусналите „Армията“ все още висят без отбори

Чуждестранните играчи, които напуснаха ЦСКА в края на миналия сезон, все още не са подписали договори с нови отбори, показа проверка на "Тема Спорт". Контрактите си с червените разтрогнаха Раул Албентоса (31 г.), Денис Давидов (25 г.) и Върнан Анита (31 г.), а този на Рубен Пинто (28 г.) изтече. През месец май с червените се раздели и Вив Соломон-Отабор, който в английските медии се оплака от расистки обиди. В самия край на сезона с червените разтрогна и литовският страж Витаутас Черниаускас, който също е без отбор.

Справката на "Тема Спорт" показа, че нито един от напусналите все още не се е обвързал официално с нов клуб. Най-близо до трансфер е Едвин Джеси, който също се раздели с армейците. Ганаецът най-вероятно ще продължи кариерата си в Норвегия, където е желан от гранда Молде. Интерес към него проявява и турски клуб. Опитният Върнан Анита пък е започнал тренировки с английския втородивизионен Шефилд Уензди. На Острова му е познато, тъй като там е носил екипите на Лийдс и Нюкасъл.

Тема Спорт: Георги Тодоров бесен на Паулиньо и Спиерингс

Треньорът на Левски Георги Тодоров е останал крайно недоволен от поведението на отбора срещу Берое (0:2). Наставникът има претенции най-вече към офанзивните играчи на сините. Той е останал бесен от изявите на Паулиньо и Стайн Спиерингс. И двамата имаха по един читав пробив в двубоя. От Паулиньо се очаква много повече, но той започна кампанията, както и завърши миналата - много слабо. Бразилецът е гласен за трансфер през лятото, като с продажбата му да бъде вързана част от бюджета. Във формата, в която се намира, едва ли обаче ще има кандидати за подписа му.

Пред Спиерингс се откри единственото реално голово положение на Левски. Нидерландският халф сам си го изработи, но след това шутът му бе избит от вратаря на гостите Християн Василев. Полузащитникът също е на изхода на "Герена". Към него има интерес от втородивизионния германски Зандхаузен. Според информациите този клуб е готов да плати 400 хиляди евро за правата му. Ако постъпи такава оферта, Левски със сигурност ще я приеме.

Тема Спорт: Паспортна сага довела Текпетей при „орлите“

Едно от новите попълнения на Лудогорец Бърнард Текпетей е напуснал Фортуна заради треньора Уве Рьослер. Това обяви самият той пред ганайските медии. Както е известно, през последния сезон крилото игра в тима от Дюселдорф под наем от Шалке. В крайна сметка обаче договорът между двата клуба бе прекратен и Текпетей се озова в Лудогорец, където също ще се подвизава като преотстъпен. Според информациите офанзивният играч е поискал от ръководството на Фортуна да съдейства на семейството му да получат европейски паспорти. Шефовете на клуба обаче са отказали. Освен това той не получи дори минута игрово време след рестарта на първенството. "Със сигурност нямаше как да остана във Фортуна и да играя за този треньор", обяви Текпетей.

Рьослер обаче има друго виждане за случилото се. Според него Текпетей така и не е могъл да покрие физическите тестове и поради тази причина рядко е попадал в групата.

Меридиан мач: Човекът от ПСЖ все пак започна на „Лаута“

Халфът Муса Сумаре, за който „Меридиан Мач" писа още в края на юли, че е очакван в Локо (Пд) все пак се присъедини към „черно-белите". Той трябваше да дойде още за лагера в Боровец, но на летището е бил върнат заради изтекъл паспорт. След като е оправил документите си той е настоял да дойде на „Лаута" и да се пробва за договор с носителя на Купата и Суперкупата на България.

Сумаре е роден на 6 септември 1997 година и е израснал в Париж, но родителите му са от Мали. Според един от най-популярните спортни интернет портали Transfermarkt.com Сумаре е започнал тренировки с Б отбора на ПСЖ в началото на юли. Възможността обаче да подсили участник в Лига Европа и да се наложи в елитната футболна дивизия го е поблазнила и заедно с агента си той е организирал пътуването си до България.

Играчът е започнал кариерата си в Ред Стар Париж, но първите му изяви при мъжете са в италианския Нурезе, след което минава през Виртус Бергамо, швейцарския Киасо, преди да се завърне във Франция и да остане един сезон в Шатору (Лига 2). Последният му клуб е бил Бобини, който напуска заради кризата cCOVID-19.

Сумаре може да играе на три позиции като най-добре се чувства в зоната на десния защитник. Използван е като десен външен и ляв външен халф. Той впечатлява със сериозната си физика и атлетизъм.

Източник: Novsport

Последни новини