Сензациите в пресата: Треньорът на Ботев иска защитник, Неделев и Наско Илиев на линия за дербито

Сензациите в пресата: Треньорът на Ботев иска защитник, Неделев и Наско Илиев на линия за дербито

Novsport

22-11-2020, 09:37

Сензациите в спортния печат днес, неделя, 22 ноември 2020 година:

„Тема спорт“: Пенчев настоява за бранител

Треньорът на Ботев (Пловдив) Петър Пенчев, който води жълто-черните в тандем с Тодор Онов, ще поиска от шефовете през зимата да бъде привлечен още един защитник. В момента в състава има недостиг на централни бранители. В тази зона действат Виктор Генев и младежкият национал Станислав Работов. Те обаче нямат алтернатива, след като след старта на сезона бе освободен Иван Бандаловски. Заради тежкото финансово положение клубът ще огледа родния пазар за подсилване, и то с играч, който няма големи претенции за месечно възнаграждение. В момента след операция на носа се възстановява Генев, който ще трябва да почива 2 седмици. Този уикенд жълто-черните нямат двубой - те трябваше да гостуват на Лудогорец, но в лагера на разградчани има повече от 10 играчи с COVID-19. Добрата новина в Ботев е, че карантината на звездите Тодор Неделев и Атанас Илиев свърши. Те ще бъдат на линия за градското дерби с Локомотив, което е на 28 ноември от 18:30 часа на "Лаута".

„Мач Телеграф“: Драма с халф на Ботев (Враца)

Халфът на Ботев (Враца) Владислав Узунов няма да бъде в състава за днешното гостуване на Черно море. Преди няколко дни бившият футболист на ЦСКА и Славия е дал положителен тест за коронавирус и е бил поставен под карантина. Самият Узунов обаче е бил убеден, че му няма нищо и след това са му направени още два теста, резултатите от които са отрицателни. Въпреки това обаче от РЗИ не са разрешили футболистът да бъде на разположение на треньора си Антони Здравков и той ще остане извън състава днес. Влади Узунов се бъде на линия за гостуването на Лудогорец точно след седмица, когато ще изтече карантината му.

„Тема спорт“: На „Лаута" започват преговори с Луков и Карагарен

Ръководството на Локомотив Пловдив ще стартира преговори за нови договори с двама национали. Това са вратарят Мартин Луков и дясното крило Бирсент Карагарен. Контрактите и на двамата са до лятото на 2021 година. Реално от Нова година те ще са свободни да преговарят с други клубове и да подписват предварителни споразумения. И двамата се обвързаха със смърфовете през юни 2018-а за по 3 години. Наскоро босът на Локо Христо Крушарски заяви, че няма да ги спира при оферти от чужбина, но не се притеснява, че няма да преподпишат с Локомотив.

„Мач Телеграф“: Георги Русев ще е титуляр на „Лаута“

Крилото на ЦСКА 1948 Георги Русев ще се завърне в титулярния състав на тима за сблъсъка с Локо (Пд) на „Лаута“, след като известно време лекува травма. Той стартира много добре сезона и отсъствието му се отрази негативно на „червените“. Очаква се той да замени в състава Ангел Бастунов. Със сигурност аут да днешната среща е контузеният Климентов, а Дени Александров и Симеон Петров са под карантина заради COVID-19.

Източник: Novsport

Последни новини