Сензациите в пресата: Херо се пробвал за ас на Локо (Пд)

Сензациите в пресата: Херо се пробвал за ас на Локо (Пд)

Novsport

05-07-2020, 09:49

Сензациите в родната преса на 5 юли, неделя, 2020 година:

Тема Спорт: Даниел Кайзер пред завръщане в Ботев Пловдив

Ботев Пловдив е близо до това да привлече за втори път полския страж Даниел Кайзер, който бе част от тима от 2017 до 2019 година.

Бившият вратар на канарчетата има договор с Шльонск Вроцлав до лятото на 2022 година, но сам е заявил желание да напусне елитния тим. През този сезон той 32 пъти оставаше на пейката, като до момента не записа нито един мач за тима.

Кайзер бе част от жьлто-черния състав две години от лятото на 2017 до 2019 г. Той записа 55 мача с екипа на Ботев, в които спаси 10 дузпи. Полякът бе с огромна заслуга за спечелената от Ботев Суперкупа на България през 2017-а след победа над Лудогорец с дузпи. Кайзер спаси първата, изпълнена от Марселиньо.

В момента канарчетата разполагат с двама вратари - Янко Георгиев и Георги Аргилашки. И двамата имат договори за по още един сезон.

Меридиан мач: Херо се пробвал за ас от Локо (Пд)

От Берое са пробвали да измъкнат един от най-важните играчи в схемата на Бруно Акрапович, научи „Меридиан Мач". Димитър Димитров и компания са опитали да омаят Йосип Томашевич и да го отмъкнат под Аязмото. Хърватинът е бил следен под лупа от един от помощниците на бургазлията -Георги Чиликов. Бившият нападател на Левски и ЦСКА останал доволен от показателите на Томашевич по време на мачовете. За капак Йосип бе сред футболистите, чийто договори изтичат. От Берое са се възползвали от това и дори са му отправили оферта. Тази трансферна сага обаче приключи с успешен край на Локомотив (Пд). Хърватинът обявил,че не иска да напуска „Лаута", защото бил верен на Бруно Акрапович, който възроди кариерата му.

Както „Меридиан Мач" вече писа, Томашевич и Петрович ще подновят договорите си с Локо.

Двамата обаче ще пропуснат днешното домакинство на Берое, което е днес от 18,45 часа. Причината е, че титулярите от историческата победа на финала над ЦСКА са получили правото да си избират дали ще излязат. Твърдо аут са Луков, който е наказан, и Масоеро. Аржентинецът се е оплакал от контузия още на почивката в сряда.

Меридиан мач: Неделев вече бил готов за чужбина

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев очевидно му е омръзнало в клуба. Самият той призна, че май вече му е време да направи трансфер в чужбина. Националът игра преди време без успех в Майнц 05, а след това отказа оферти на Лудогорец, ЦСКА и Левски, за да остане верен на „канарчетата".

„Имам оферта от Трабзонспор. Все още не сме говорили с Ботев. Като свърши сезонът, ще седнем и ще обсъдим с ръководството. Абсолютно съм готов. Мисля, че е време и го искам. Доста време прекарах тук, откакто се върнах от Германия", каза халфът след успеха над Дунав. „Отново ще е труден мач срещу Етър", прогнозира той.

Източник: Novsport

Последни новини