Сензациите в пресата: Холмар ще взима по-ниска заплата в Норвегия, Трабзон решава за Неделев до утре

Сензациите в пресата: Холмар ще взима по-ниска заплата в Норвегия, Трабзон решава за Неделев до утре

Novsport

20-09-2020, 09:13

 Сензациите в родната преса на 20 септември, неделя, 2020 година:

Мач Телеграф: Холмар ще взима по-ниска заплата в Норвегия

Холмар Ейолфсон ще взима по-малка заплата в Розенборг от тази, която прибираше в Левски, научи „Мач Телеграф". Исландецът се разписваше на „Герена" срещу впечатляващите 31000 евро на месец. Те се сборуваха от 15000 като заплата и още 48000 през три месеца, оформени като бонуси. Според запознати в норвежкия гранд Холмар ще взима около 20000 евро. Именно заради тази разлика бранителят първоначално отказваше да ходи в Розенборг. Той търсеше по-добър вариант, но не намери такъв и в крайна сметка подписа с клуба отТрондхайм.

Припомняме, че Левски забави доста раздялата с Холмар, защото по договор „сините" дължаха 30% от приходите при трансфер на защитника на бившия му клуб Макаби Хайфа.

Именно този факт е в основата на официалната информация, че Левски и Ейолфсон са се разделили по взаимно съгласие.

Мач Телеграф: Трабзон решава за Неделев до утре

Турският гранд Трабзонспор ще вземе окончателно решение за трансфера на Тодор Неделев утре. Националът този път е приел предложените му условия и е готов да помогне на Ботев в тежката ситуация, в която се оказа клубът. Към този момент шансовете за сделка за 50:50. В клуба от южната ни съседка са останали леко разочаровани от това, че бе отхвърлено първоначалното им предложение, което бе и със значително по-добри условия и за клуба, и за футболиста. Трабзон вече има своя номер 8 за сезона,след като взе под наем от Челси англичанина Луис Бейкър.

Тема Спорт: Тибо Вион на лагер с ЦСКА

Последното попълнение на ЦСКА Тибо Вион бе взет на лагер с отбора преди домакинството на Лудогорец. Това обаче е по-скоро ход, който цели по-бързата адаптация на френския флангови футболист. 26-годишният бек подписа с армейците през седмицата. Той пристигна от втородивизионния Ниор. Последният шампионатен двубой на Вион за бившия му тим е на 6 март тази година -1:1 срещу Нанси. На него му липсва игрова практика и поради тази причина е малко вероятно да попадне сред 18-те за двубоя срещу разградчани.

След победата с 2:0 над БАТЕ Борисов пък настроението сред червените фенове е приповдигнато и билетите за сблъсъка тази вечер се харчат като топъл хляб. Разрешеният капацитет на "Армията" ще бъде изпълнен до краен предел.

Почти сигурно пък ръководството на ЦСКА ще пусне в продажба виртуални талони за домакинството на БК 36 Торсхавн от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят срещу съперника от Фарьорските острови е в четвъртък, 24 септември, от 20:00 часа на "Армията" и ще бъде ръководен от унгарския съдия Тамаш Богнар. При успех ЦСКА ще гостува на победителя от двойката Базел - Анротозис в плейофите на надпреварата.

Тема Спорт: Работна виза спира Тарханов за мача с Арда

Новият старши треньор на Славия Александър Тарханов пристига днес в София. Руснакът обаче няма да дебютира повторно начело на тима при гостуването на Арда. Мачът в Кърджали е утре от 21:00 часа. Причината е, че трябва първо да му се извади работна виза, с която да бъде вписан в БФС.

Тарханов обаче се очаква да изгледа на живо двубоя с Арда от трибуните на стадиона в югоизточна град. Във втори пореден мач на пейката като наставник ще е Мартин Кушев, който води белите при загубата от Берое в "Овча купел".

Както е известно, Александър Тарханов заменя напусналия Златомир Загорчич. Плановете на столичани бяха начело на отбора да застане Ангел Стойков. Селекционерът на юношеския ни национален отбор до 19 г. обаче трябва да води тима в елитния квалификационен кръг за Евро 2021. Първоначално той бе насрочен за средата на октомври и в Славия бяха склонни да го изчакат. Заради пандемията от коронавирус обаче квалификацията бе отложена за ноември.

Тарханов веднъж вече бе начело на белите от ноември 2015-а до декември 2016-а. Сега той идва със сина си Юрий, който ще влезе в щаба му.

Източник: Novsport

Последни новини