Сензациите в пресата: ЦСКА е изпуснал милион от изгонен, Лудогорец вариант за ново попълнение на Сити

Сензациите в пресата: ЦСКА е изпуснал милион от изгонен, Лудогорец вариант за ново попълнение на Сити

Novsport

26-07-2020, 09:11

Сензациите в родната преса на 26 юли, неделя, 2020 година:

Меридиан мач: Унгарци бесни заради Найджъл

Някой си прави лоши шеги с Найджъл Робърта и „сините", стана ясно вчера. В петък журналист от Нидерландия обяви в „Туитър", че на Левски му предстои да дели сериозна сума с Камбюр за нападателя.Той дори твърди, че от „Герена" са отказали 1 милион евро от Ференцварош за Робърта, за да вземат повече. Оказа се обаче, че подобна развръзка няма. Вчера в унгарските медии от Фради категорично отрекоха, че участват в наддаване за перлата от Нидерландия. „ В това няма нищо вярно. Може би с подобни спекулации някой цели да се вдигне цената на играча. Ние категорично не желаем името на нашия клуб да бъде замесвано , отсякоха унгарците.

Голмайстор №1 на „сините" бе спряган упорито и за Галатасарай. От „Герена" обаче са категорични, че нямат нищо черно на бяло до този момент.

Меридиан мач: ЦСКА изпуска милиони от изгонен

В ЦСКА още трябва да съжаляват за ненавременната раздяла с сърбина Борис Секулич, който бе в отбора по времето на Нестор Ел Маестро. Десният защитник, който е и национал на Словакия, си тръгна по взаимно съгласие от „Армията", след като изпадна в немилост след загубено дерби с Левски. Секулич бе нарочен и от„червените", че е много бавен и не се справя. Той премина със свободен трансфер в полския Гурник Забже, където бързо се наложи като титуляр и направи серия от впечатляващи мачове. През миналата зима Гурник го продаде на Чикаго файър за 450 000 евро, като поляци не пропуснаха да се похвалят, че са направили страхотна сделка. В същото време обаче от „Армията" пропуснаха близо милион лева за футболиста, който освен това можеше да помогне още на „червените".

Тема Спорт: Лудогорец все по-близо до ганаеца Текпетей

Лудогорец може би ще успее да привлече ганайското крило Бърнард Текпетей другата седмица. Както е известно, в момента шефовете на орлите преговарят с Шалке 04, който държи правата му, както и с Фортуна Дюселдорф, където той е под наем до лятото на 2021 година. Ясно е, че кралскосините нямат нищо против да пратят 22-годишния футболист в Разград, но преди това от Лудогорец трябва да се разберат и с Фортуна.

Към момента ситуацията е следната - орлите плащат на Дюселдорф някаква компенсация, след това на Шалке 04 за наем и в крайна сметка играчът ще пристигне в България. Индикациите от Германия са, че това ще се случи. Успоредно с това вървят и преговорите с други офанзивни футболисти.

Тема Спорт: Разградчани вариант за ново попълнение на Сити

Лудогорец е вариант за ново попълнение на Манчестър Сити. Преди дни 17-годишният бразилски халф Диего Роса подписа с групата на небесносините. Сити плати 4,5 милиона паунда на Гремио за правата му. Според медиите на Острова почти сигурно играчът ще бъде преотстъпен в началото в друг клуб, за да трупа опит. Сред спряганите отбори са Лудогорец и португалският Пасош Ферейра. Гражданите са побързали да привлекат таланта, за да не бъдат изпреварени от друг европейски клуб.

По подобна схема Ман Сити действа и с родния талант Филип Кръстев.

Той подписа с английския клуб, но веднага бе уреден в белгийския Ломел, който е близък до гражданите.

Роса има 11 мача и 2 гола за юношеския национален отбор на Бразилия до 17 години. Висок е 185 см.

Източник: Novsport

Последни новини