Сензациите в пресата: ЦСКА задържа Соу до лятото, "червените" на лагер в Турция

Сензациите в пресата: ЦСКА задържа Соу до лятото,

Novsport

20-12-2020, 08:37

 "Мач Телеграф": ЦСКА задържа Соу до лятото

ЦСКА най-вероятно ще задържи Али Соу до края на сезона. Информацията гласи, че треньорът Бруно Акрапович е успял да убеди ръководството на да продава гамбиеца, за да може да има шанс да се бори за титлата с Лудогорец.

Освен това през лятото клубовете са склонни да дават по-големи трансферни суми за футболисти. 

Самият играч също заяви, че би искал да остане поне до края на сезона. 

В същото време е много вероятно "червените" да продадат другия си най-конвертируем футболист - Валентин Антов. Младокът направи някои силни мачове и е хванал окото на няколко клуба от чужбина. Възможно е да бъде продаден през януари.

"Тема спорт": ЦСКА на лагер в Турция 

ЦСКА ще има близо двуседмичен лагер в Турция. Играчите се събират на 4 януари. Първите два дни ще преминат функционални изследвания. Ще бъдат направени и тестове за коронавирус, за да бъде позволено на отбора да пътува извън България. 

На 6 януари "червените" заминават за Анталия, където ще останат близо две седмици. Този етап на подготовката ще бъде посветен на физически тренировки. В края му ще бъдат изиграни едва или две контроли. Съперниците все още се уточняват. 

След това е предвиден лагер в Малта. Все още има да се уточнят детайли по провеждането на кампа, поради което може да настъпят и промени. 

Възможно е голяма част от чужденците да се присъединят към ЦСКА направо в Турция.

"Тема спорт": Ники Михайлов се нареди до баща си и дядо си 

Николай Михайлов се нареди до баща си Борислав Михайлов и вече покойния си дядо Бисер Михайлов със спасената дузпа срещу ЦСКА. Те също са отразявали наказателни удари срещу "червените", при това в мачове, които ще останат в историята, пише "Тема спорт". 

Боби Михайлов спасява изстрел от бялата точка на 19 юни 1985 година във финала за Купата, спечелен от ЦСКА с 2:1. Срещата остава в историята като "най-черното дерби", защото след мача двата тима са разформировани. Бившият президент на БФС отразява удар на Георги Славков в 53-ата минута. 

Най-паметният мач на Бисер Михайлов е четвъртфинал за Купата на 14 април 1971 година. Срещата завършва 2:2, а "сините" печелят с 5:4 при дузпите. Михайлов спасява 4 дузпи - на Георги Денев, Димитър Якимов, колегата му Стоян Йорданов и Аспарух Никодимов. Тогава Бисер вкарва и от бялата точка.

Източник: Novsport

Последни новини