Сензациите в пресата: Чакат още две попълнения в Левски до Нова година

Сензациите в пресата: Чакат още две попълнения в Левски до Нова година

Novsport

27-12-2019, 09:25

Вижте най-интересните заглавия и материали в родния спортен печат днес, 27-ми декември, петък:

Тема Спорт: Атанасов все по-близо до Арда

Защитникът на ЦСКА Стойчо Атанасов е все по-близо до трансфер в Арда, съобщава БЛИЦ. Отдавна се знае, че Стамен Белчев има интерес към привличането на бранителя. Сега обаче желанието на наставника да привлече Стойчо е още по-голямо предвид преминаването на Деян Лозев в Левски. Именно Атанасов е фаворит №1 за заместник на тръгналия по посока Терена" футболист.

ЦСКА и Арда водят финални разговори и ако всичко е наред, десният бек ще акостира в Кърджали и през пролетта ще играе за новака във футболния ни елит. Белчев е бил треньор на Атанасов в първия и в дублиращия състав на ЦСКА и познава отлично качествата му. Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков също проявява интерес към ангажирането на Стойчо Атанасов.

Тема Спорт: Петрович и Томашевич преподписват с Локо

Фланговите футболисти на Локомотив Пловдив Милош Петрович и Йосип Томашевич ще подпишат нови договори с клуба в началото на януари. Те вече са дали своето съгласие, като се очаква в първите дни на 2020-а нещата да бъдат финализира-ни. Сърбинът и хърватинът имат контракти със смърфовете до юни. От "Лаута" са решили да действат и да не повтарят грешката със Стивън Езе, който си тръгна без пари.

Петрович и Томашевич се превърнаха в основни фигури в сьстава на старши треньора Бруно Акрапович. В новите им договори са залегнали подобрения в личните условия. Сърбинът Милош записа 18 мача в елита от началото на сезона, а хърватинът Йосип изигра 17 двубоя, като вкара и два гола в шампионата и се отчете с две асистенции. Петрович, който действа отдясно, дори бе използван и в средата на терена. Очаква се новите им договори да бъдат обявени малко след старта на подготовката, която започва на 7 януари.

Наставникът Бруно Акрапович и спортният директор Георги Иванов-Гонзо са държали в разговори със собственика Христо Крушарски двамата играчи да останат. В същото време стана ясно, че централният защитник Стивън Езе почти сигурно ще продължи кариерата си в САЩ. Нигерийският бранител е пред договор с клуб от МАС. Както е известно, контрактът му с Локо изтече и не бе подновен. Ръководството на смърфовете имаше надежди, че Езе ще остане, но мениджърът му е поискал нови условия, с които клубът не е бил съгласен. Отделно агентът не е харесал това, което ръководството е предложило, и така се стигна до раздялата.

Меридиан Мач: В Левски чакат още две попълнения до Нова Година

Левски най-вероятно ще се подсили с още две нови попълнения до края на годината. „Сините“ вече уредиха Симеон Славчев и Деян Лозев. Очаква се в следващите дни на „Герена“ да акостират и двама чужденци. Най-вероятно става дума за плей-мейкър и защитник. Твърди се, че към днешна дата двете звезди на Ботев (Пд) - Тодор Неде-лев и Кристиян Димитров, все още са опция за селекцията на тима, но е по-вероятно да не облекат синята фланелка тази зима.

Не е изключено да има и напускащи през януари. Както е известно, „ситите“ са готови да се разделят с Франко Мазурек, Филипе Нашименто и Насиру Мохамед, ако за тях пристигнат приемливи оферти.

Източник: Novsport

Последни новини