Сензациите в пресата: Четирима са кандидатите за президент на БФС

Сензациите в пресата: Четирима са кандидатите за президент на БФС

Novsport

02-02-2021, 10:13

Сензациите в пресата днес, вторник, 2 февруари 2021 година:

„Тема спорт“: Четирима са кандидатите за президент на БФС

Четирима души засега са изявили амбиции да се кандидатират за президент на БФС на предстоящия конгрес. Той трябва да бъде насрочен на 25 юни (петък). Това са Христо Порточанов, който е издигнат от Септември Симитли и Инициативен комитет, адвокат Иво Ивков, зад който се очаква да застане Левски, членът на настоящия Изпълком Петър Величков, както и вицепрезидентът на централата Емил Костадинов. Подкрепата си за Величков вече засвидетелства легендата Димитър Бербатов. С изключение на Ивков останалите двама вече афишираха подобно действие в публичното пространство посредством изказвания. Дори и Костадинов наскоро обяви, че обмисля подобно действие. По информация на "Тема Спорт" може да се появи и изненадващо пето име. Засега се знае само, че въпросната личност заема висок пост у нас. Както е известно, през октомври 2019-а Борислав Михайлов подаде оставка. Временно начело на централата застана Михаил Касабов, който бе негов вице.

„Тема спорт“: АИК Стокхолм иска желан от „канарчетата“

Шведският АИК Стокхолм иска набелязан от Ботев (Пловдив) играч, пишат медиите в страната. Тимът от предградието Солна ще се опита да привлече дясното крило на ИФК Гьотеборг Хосам Айеш. Футболистът, който може да играе и като нападател, е в плановете на старши треньора на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич. Босненецът призна, че крилото би паснало отлично в схемата му. Айеш не попада в сметките на Гьотеборг за пролетта, но има договор с клуба до декември 2022 година.  Ръководството му е поставило цена от 2,5 млн. шведски крони (250 000 евро). На този етап "жълто-черните" обаче не са склонни да платят тази сума за шведския флангови състезател. ИФК привлече Айеш през 2019 година от друг шведски тим - Йостерсунд за 5 млн. крони (500 000 евро). Валентич се надява да измъкне играча под наем. Възможността това да се случи не е голяма и почти сигурно Айеш ще остане в Швеция.

„Тема спорт“: Ботев Пд праща свой талант в Дания

Полузащитникът на Ботев Пловдив Димитър Пройчев (19 г.) може да замине за Дания, където да трупа опит в побратимения вече с канарчетата Фремад. Във втородивизионния скандинавски тим Пройчев ще остане минимум до лятото, ако се стигне до договорка за преотстъпването. Подобно предложение е било отправено на още няколко от младите играчи на Ботев Пд. От Фремад в посока Коматево вече пристигнаха трима футболисти - Марио Младеновски, Кевин Янсон и Реда Рабей. Чака се и четвърти в следващите дни - ганаецът Емануел Току. С неговото привличане ще бъде сложен край на зимната селекция. Ботев се договори и с Па Конате от Розенборг. От Фремад при жълто-черните дойде и старши треньорът Азрудин Валентин. Датският клуб е собственост на новия бос на канарчетата Антон Зингаревич. През есента 19-годишният Пройчев записа 5 мача за пловдивчани в Първа лига, като бе на терена в 199 минути.

„Тема спорт“: Ясен Петров вика Наумов в националния

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров почти сигурно ще извика вратаря на ЦСКА 1948 Даниел Наумов за старта на световните квалификации. На 25 март трикольорите приемат Швейцария, а след това на 28 март са домакини на Италия. На 31 март е визитата ни на Северна Ирландия. С оглед сгъстения цикъл новият селекционер възнамерява да извика четирима вратари и група от общо 27-28 играчи. Петров изгледа победата на ЦСКА 1948 над Македония ГП по време на лагера в Турция. След спаринга специалистът разговаря с главния мениджър на новака в елита Красимир Балъков. Почти сигурно тимът ще има поне още двама национали за старта на световните квалификации. Ясен Петров продължава да гледа мачовете на родните отбори в Анталия, Турция. До двубоите през март той планира и да посети и някои от българите играещи в чужбина, ако възможността за пътувания позволява.

Източник: Novsport

Последни новини