Сензациите в пресата: Шефовете на Пирин изхарчили годишния бюджет само за три месеца

Сензациите в пресата: Шефовете на Пирин изхарчили годишния бюджет само за три месеца

Novsport

15-10-2020, 07:16

Сензациите в пресата за днес, 15-и октомври:

"Мач Телеграф": Шефовете на Пирин са аут заради изхарчен бюджет

Изданието пише, че шефовете на Пирин Ива и Греъм Уорън са попаднали на мушката на спонсорите на клуба, след като е станало ясно, че планираният годишен бюджет на практика вече е изхарчен. Дори е поискано разследване на семейството, което е побързало да напусне страната. Общината трудно ще може да помогне в този момент, след като се взе решение да закрие Пирин и да прехвърли акциите на дружеството, на Уорън.

Това поставя под въпрос и бъдещето на женското първенство, което също бе оглавено от бизнес дамата.

"Мач Телеграф": Гласят сеч на заплатите в благоевградския клуб

Сериозни оздравителни мерки предстоят в Пирин, твърдят запознати. Целта е да се закрепи положението поне до Нова година. За целта предстои сериозно орязване на разходите, които могат да съперничат с тези на отборите от елита.

Най-сериозно ще го отнесат играчите. С тях ще бъдат започнати разговори за намаляване на заплатите. Първенци в това отношение в момента били бившите национали Станислав Манолев и Николай Бодуров.

Двамата вземали над 10 000 лева на месец. Но и останалите в отбора не можело да се оплачат, защото месечните възнаграждения на титулярите се движели между 6000 и 8000 лева. 

"Тема Спорт": Белчев е в силна серия срещу Берое

В събота от 20:15 часа ЦСКА приема Берое на "Армията" в деветия кръг на Първа лига.

През тази година червените вече взеха две победи над старозагорци на своя стадион - 2:0 през редовния сезон и 5:0 в последния кръг от плейофите, като разгромът бе след повторното заставане на Стамен Белчев начело на тима. По-задълбочен статистически поглед показва, че Белчев има висока успеваемост срещу Берое, когато се изправя срещу заралии като старши треньор.

В момента 51-годишният наставник е в серия от три поредни победи над зелено-белите, като тя бе натрупана изцяло през миналата кампания, когато той водеше Арда Кърджали и ЦСКА в края на шампионата.

В третия кръг на сезона Арда обърна водения от Александър Томаш Берое до 3:1 на "Лаута" в Пловдив, след като Зоран Йосипович изведе рано гостите напред, а с голове на Ховсепян и два на Елиша Сам кърджалийци грабнаха трите точки. Същата есен, вече през ноември 2019-а, Арда излъга тима на Димитър Димитров с 1:0 в Стара Загора, а точен бе Радослав Василев от дузпа. На финала на шампионата, макар и в мач без значение, Белчев пак бе победител срещу Херо при споменатото 5:0 за ЦСКА.

В първия си период в ЦСКА (ноември 2016-април 2018) Белчев има три победи и едно равенство срещу Берое, включително 6:0 на "Армията" с хеттрик на Каранга.

Източник: Novsport

Последни новини