Сензациите в пресата: Шефът на Царско село с коронавирус

Сензациите в пресата: Шефът на Царско село с коронавирус

Novsport

06-07-2020, 08:09

Сензациите в родната преса на 6 юли, понеделник, 2020 година:

Меридиан мач: Шефът на Царско село с коронавирус

 Собственикът на Царско село Стойне Манолов е заразен с коронавирус, научи Меридиан Мач". С COVID-19 е и съпругата му, която обаче вече е изписана от „Пирогов". Бизнесменът не бе на последния мач на тима с Черно море, загубен с 1:4. С вируса обаче е и един играч на Царете - защитника Мартин Кавдански.

След срещата футболистите на „моряците" били подложени на PCR тестове на пулове, тоест няколко играча биват проверявани с един тест и ако пробата е положителна, се взимат индивидуални проби. При теста на пулове било установено наличие на коронавирус и веднага се преминало към втората фаза от изследването. По информация на „Меридиан Мач" част от играчите на Черно море са с COVID-19. Предстои още един тест, който да отхвърли или потвърди вируса.

Меридиан мач: Септември взима изгонен от Пирин

Септември (Симитли) може да привлече още един играч, освободен от Пирин (Благоевград). Това е халфът Емил Петров, съобщи Pirinsport.

Той кара проби в отбора на Иво Тренчев, а онзи ден изнесе много силен мач срещу Септември (София). Контролата завърши наравно 1:1. Преди него в Септември дойде Руслан Иванов от Пирин. За „орлетата" е играл и Илия Карапетров, който също подсили Септември.

Тема Спорт: Любо Пенев остава и при изпадане

Любослав Пенев ще остане начело на Царско село дори и да се стигне до изпадане на тима във Втора лига. Любо бе обявен като временен вариант за старши треньор на столичани след раздялата с Никола Спасов. Ел Голеадор обаче е разговарял със Стойне Манолов и е дал съгласие да продължи работа без значение дали тимът ще запази елитния си статут. Царско село ще води битка с Ботев Враца и Дунав Русе за спасение. Ако не успее да спечели групата отива на бараж срещу Монтана или Септември Сф. Интересното е, че Пенев вече е водил тим във Втора лига - дубълът на Литекс.

Защитникът на Царско село Мартин Кавдански, който стана ясно, че е дал положителна проба за коронавирус, заяви, че се чувства добре. Първоначално тестът му е бил отрицателен и той е играл срещу Черно море.

"Чувствам се добре, както и в дните, преди да разбера, че съм заразен с този вирус. За мен беше голяма изненада. Не съм имал никакви симптоми. Не съм чувствал никакъв дискомфорт. Резултатът е потвърден. След мача с Черно море направих нови два теста, които се оказаха позитивни. Не знам как може да се допусне такава грешка. Има документ, че както аз, така и целият отбор сме с отрицателни тестове и след ден да се окаже, че съм положителен. Не мога да го обясня. Надявам се да няма много заразени", каза Кавдански.

Тема Спорт Марселиньо прави мениджьрска агенция

Марселиньо може да сложи край на състезателната си кариерата още това лято. 35-годишният бразилец вече крои сериозни планове за бъдещето си. Той ще направи мениджърска агенция, която да бъде базирана у нас, разбра "Тема Спорт". Марселиньо има достатъчно контакти в България и ще може да води играчи в силните ни отбори. Той дори вече има опит и в преговорите - не ползва агента си Джери Перейра при последните си разговори с шефовете Лудогорец, а ги води лично. Марселиньо обаче не поднови контракта си и след 9 години при разградчани ги напуска. Към него интерес е имало от ЦСКА. Офанзивният халф призна, че е водил преговори с роден клуб, но онзи ден заяви, че няма да играе за друг тим у нас.

Той ще бъде изпратен от феновете на Лудогорец в домакинството на Левски, което е в сряда, 8 юли, от 18:30 часа.

В мениджърската агенция участие ще има бившият му съотборник в Лудогорец Шоко. Бекът през тази кампания бе част от втородивизионния Локомотив София, но наскоро се раздели с клуба.

Източник: Novsport

Последни новини