Сензациите в родната преса: 7 играчи липсват в групата на ЦСКА

Сензациите в родната преса: 7 играчи липсват в групата на ЦСКА

Novsport

13-11-2020, 07:36

Сензациите в родната преса за днешния ден: 

"Тема Спорт": Цели 7 играчи липсват в групата на ЦСКА

Новият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович проведе вече няколко тренировки на отбора на клубната база в Панчарево.

В тях той бе лишен от 7 състезатели, които отсъстват по различни причини. Петър Занев все още лекува контузия и надеждите са да се включи пълноценно в заниманията от началото на следващата седмица. Иван Турицов пък е с C0VID-19 и отпада от сметките за следващите около 2 седмици.

Освен тях липсват и ангажираните с национали отбори - Георги Йомов, Валентин Антов, Тонислав Йорданов, Брадли Мазику и Амос Юга. Всички останали състезатели са здрави и се готвят на пълни обороти.

Така първите тренировки на 53-годишния босненец в ЦСКА протичат в по-ограничен състав. Акрапович вече се е запознал с кондиционното състояние на всеки един от наличните в момента играчи, като за това му е помогнал Кирил Динчев.

"Тема Спорт": Рестартът на Колежа започва най-малко след месец

Реалното подновяване на строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив може да стартира най-рано след един месец. Вече окончателно е ясно, че нито една от четирите елиминирани от конкурса за обществената поръчка фирми не е обжалвала решението на общината.

Това означава, че победител е ДЗЗД "Колежа", с водещ партньор ПИМК. Следващата стъпка е подписването на договора между въпросната фирма и Община Пловдив. В началото на следващата седмица ще бъде изпратена официална покана до ДЗЗД "Колежа". Представителите на фирмата-победител ще имат на разположение няколко дни, за да подготвят всички необходими документи и да уточнят конкретни детайли по договора.

Неговото подписване се очаква да стане след 23 ноември. Предстои обаче избор на фирма. Офертата на ДЗЗД "Колежа" за довършване на стадион "Христо Ботев" е на стойност 52 389 126 лева сДДС. От тях са осигурени 25 млн. лева от държавата.

"Тема Спорт": Локо Пловдив се отказа от германски халф-бек

Спортно-техническият щаб на Локомотив Пловдив се отказа от германския ляв хал-бек Стйепан Вего. 23-годишният футболист трябваше да изкара пробен период и да играе в днешната контрола с Берое. Това обаче няма да се случи. Той бе уреден за тестове от бившия вече наставник на черно-белите Бруно Акрапович.

Това е и една от причините германецът с хърватски корени да не получи шанс. Отделно, от спортно-техническия щаб на Локо са преценили, че Вего с нищо не е по-добър от играчите, с които на "Лаута" разполагат. За последно Вего е играл в хърватския Интер Запрешич, където известно време треньор беше бившият наставник на Ботев Пд Желко Петрович.

Шанс обаче ще бъде даден на друг дошъл на проби - Тайрън Иваноф, който ще играе в контролата с Берое. Той е на 23 години и за последно е ритал за белгийския втородивизионен Моленбек. 

Източник: Novsport

Последни новини