СЕНЗАЦИЯ: Арда играе за 600 000 лева с ЦСКА

СЕНЗАЦИЯ: Арда играе за 600 000 лева с ЦСКА

Novsport

03-12-2019, 10:19

За впечатляваща премия от 600 000 лева ще излязат футболистите на Арда срещу ЦСКА.

Дебютантите в елита обаче няма да вземат парите при отстраняване на „червените". Това е отборният бонус за спечелване на Купата на България, първата широка стъпка към която е дуелът с ЦСКА. Премии „мач за мач" в Кърджали няма да се дават за срещите от турнира.

ЦСКА ще гостува за първи път в историята си на „Арена Арда" със самочувствието на отбор, който не е допускал гол в продължение на 614 минути. За последно хърватинът Йосип Томашевич порази вратаря Густаво Бусато при победата на Локомотив (Пд) с 1:0. Оттогава ЦСКА изкара 6 „сухи мрежи" като последната бе при 0:0 срещу Лудогорец.

Поне 1000 „червени" фена ще атакуват Кърджали в сряда. Капацитетът на „Арена Арда" е 10 000 зрители и домакините ще отпуснат 10 процента на ЦСКА, както е по правилник.

Куриозно двата отбора ще се срещнат още веднъж тази седмица, но Арда ще домакинства на стадион „Локомотив" в Пловдив. Причината е, че в Кърджали няма осветление. Условието е задължително за Първа лига, но не и за турнира за Купата на България.

Така обновеният стадион на „Арда" ще направи дебют именно срещу ЦСКА. В първия двубой през сезона на „Българска армия" столичният гранд спечели трудно с 3:2.

Източник: Novsport

Последни новини