СЕНЗАЦИЯ: ЦСКА 1948 иска и Божинов!

СЕНЗАЦИЯ: ЦСКА 1948 иска и Божинов!

Novsport

10-07-2020, 12:28

Новакът в елита на България ЦСКА 1948 не спира да изненадва с трансферната политика преди старта на новия сезон.

Клубът има интерес към Валери Божинов, като вече е било отправено запитване от страна на ръководството на ЦСКА 1948 към бившия български национал, съобщават колегите от Букмейкър Рейтинги, позовавайки се на свой достоверен източник. Божинов е отклонил поканата въпреки желанието и на Красимир Балъков да го има в състава си за новия сезон. Амбициите на ЦСКА 1948 са били да създадат атомно нападение макар и с футболисти в напреднала възраст – Мартин Камбуров и Валери Божинов. Както е известно, Камбуров вече подписа с новака в елита и бе представен като ново попълнение.

Причината, поради която Валери Божинов на този етап не желае да подписва с ЦСКА 1948. Той все още се надява през новия сезон някой от Левски да го потърси и да го върне в България. Със сигурност амбицията на Божинов не е да бъде несмеянем титуляр, а просто да помага в нужните моменти и на по-младите футболисти, които ще преобладават на „Герена“ заради финансовата криза. Избирайки ЦСКА 1948, Божинов автоматично би си затворил вратата на стадион „Георги Аспарухов“, но е факт, че е бил потърсен от клуба.

Преди няколко дни самият Божинов заяви категорично, че иска да продължи с кариерата си, като в момента има договор до края на сезона с италианския втородивизионен Пескара. Контрактът му обаче е само до края на сезона, а Божинов така или иначе е твърда резерва в Пескара, като има 30 минути игрово време в рамките на три мача, в които влиза като резерва.

Дотук столичани категорично са най-активният отбор в селекцията и вече привлякоха Мартин Камбуров, Галин Иванов от Славия, Симеон Петров, Цветомир Тодоров, Георги Иванов, Димитър Пиргов, Димитър Савов и Ангел Бастунов.

Източник: Novsport

Последни новини