Септември - ЦСКА, домакините опитват да се противопоставят на "червените"

Септември - ЦСКА, домакините опитват да се противопоставят на

Topsport.bg

26-02-2023, 17:29

Съставите на Септември и ЦСКА се изправят един срещу друг в късния неделен двубой от програмата на шампионата. Столичното дерби е с начален час 17:15.

Домакините започнаха пролетния полусезон със загуба от Арда (0:1) като домакин и равенство (1:1) при визитата си на Локомотив (София). Към момента играчите на Светослав Петров са на 13-о място с 16 точки.

Гостите от своя страна започнаха ударно пролетта с победи 4:1 като гост на Берое и 3:1 като домакин на Ботев (Пловдив). "Червените" са лидер с 50 точки - на една пред втория Лудогорец и се нуждаят от задължителен успех, за да запазят първото място. През седмицата пък от "Армията" обявиха нов собственик в лицето на Фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", както и нов изпълнителен директор - Стоян Орманджиев.

Домакините няма да могат да използват Симеон Александров, който е собственост на "червените" и двата тима са се разбрали младокът да не играе в мачовете между двата тима. Крилото започна сезона в Септември, а след това бе продаден на ЦСКА, но през зимата отново бе върнат при септемврийци.

Гостите от своя страна най-вероятно ще са без капитана си Юрген Матей, който получи травма в мача с Ботев, която в крайна сметка се оказа, че не е тежка, но няма да е изненада, ако Саша Илич даде почивка на бранителя.

През есента ЦСКА стигна до минимална победа благодарение на попадение на Браян Морено през втората част.

Главен съдия на срещата е Красен Георгиев, с помощници Христо Хаджийски и Йордан Петров. С ВАР ще се занимават Станимир Тренчев и Павлета Рашкова. Делегат на БФС е Кирил Лозанов, а работата на реферите зорко ще наблюдава Иван Вълчев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини