Септември (Сф) излезе трети след 3:1 срещу лидера

Септември (Сф) излезе трети след 3:1 срещу лидера

Novsport

08-05-2021, 22:34

Септември София спечели 3:1 гостуването си на  Пирин от 31-ия кръг на Втора лига. Това беше първо поражение за "орлетата" в Благоевград през сезона. За столичния тим се разписаха Кабов и Казаков, а от домакините вкара Антон Карачанаков. Въпреки поражението Пирин не може да бъде изместен от първото място. Септември от своя страна се изкачи на третотото място с 50 точки, на три пред Спортист Своге и Лудогорец II=

В деветата минута сгрешен пас в центъра позволи на Илиевски да изведе Кабов, който изпревари Бодуров, елиминира Шейтанов и откри - 0:1. В 24-ата Сърмов стреля от далечна дистанция, но слабо и в ръцете на Шейтанов.

Три по-късно Карачанаков препарира Банков с ювелирно изпълнение на пряк свободен удар в горния десен ъгъл за 1:1. 

Още на старта на второто полувреме Казаков смрази домакините с плътен шут в левия ъгъл на Шейтанов за 1:2. В 58-ата минута Карачанаков завъртя отлично топката с десния крак, но Банков блесна с изумително спасяване.

В 74-ата минута гостите си гарантираха трите точки. Пешов пусна късо подаване към Кабов в наказателното поле и той не сбърка - 1:3.

10 минути преди края Асен Георгиев игра с ръка в наказателното поле, спирайки центриране от левия фланг и съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Антон Карачанаков, който стреля по земя в долния ляв ъгъл, но Банков отрази с чудесен блонж.

Източник: Novsport

Последни новини